Šokujúce stretnutie Blanára s Lavrovom je nepriateľské gesto voči našim spojencom (FOTO)

Šokujúce stretnutie Blanára s Lavrovom je nepriateľské gesto voči našim spojencom (FOTO) Foto: Russian Foreign Ministry - МИД России

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje stretnutie Juraja Blanára so Sergejom Lavrovom za nepriateľské gesto voči našim spojencom.

„Miesto toho, aby si Juraj Blanár ako minister zahraničných vecí po smrti Alexeja Navaľného predvolal ruského veľvyslanca na Slovensku, ako sme navrhovali v uznesení NR SR, podáva si ruku s najbližším človekom Vladimíra Putina. Sergej Lavrov má pritom spolu s Putinom krv na rukách a je priamo zodpovedný za smrť Navaľného a tiež tisícok mŕtvych na Ukrajine. Miesto diplomatických riešení, ako po nich volá Fico s Blanárom, totiž Lavrov paranoidne konšpiruje o tom, ako sa vlastne Rusko len bráni. Stretnutie Juraja Blanára s človekom, ktorý je okrem iného na sankčných zoznamoch, je len dôkazom toho, že Ficova vláda nás ťahá na Východ,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Juraj Krúpa.

Slovensko sa podľa strany SaS po krokoch vlády Roberta Fica ocitá v čoraz väčšej medzinárodnej izolácii. „Robert Fico preberá rétoriku ruskej propagandy a miesto spolupráce s našimi partnermi v EÚ a NATO pochlebuje Kremľu a Putinovi. Bohužiaľ, tu už nejde len o narušené vzťahy vo V4 a s Európskou komisiou, ale stretnutie Blanára s Lavrovom je jasné nepriateľské gesto voči našim spojencom,“ doplnil predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling.