Lukáš Machala neverí, že Zem je guľatá: V RTVS chce priestor pre tých, ktorí tvrdia, že je plochá

Lukáš Machala neverí, že Zem je guľatá: V RTVS chce priestor pre tých, ktorí tvrdia, že je plochá Reprofoto RTVS

Šedá eminencia na ministerstve kultúry neskrýva svoje konšpiračné cítenie. 

Už deti na základnej škole vedia, že Zem je guľatá. Je to vedecky dokázaný fakt. Ale generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala tomu neverí. Myslí si, že v RTVS by mali dostať priestor ľudia, ktorí neveria, že zem je guľatá, tak ako tomu neverí on. „Ja sa pýtam vás, je to podložené, že Zem je guľatá, ja sa vážne pýtam, vy ste boli vo vesmíre? Neboli, ja tiež nie, neviem," povedal v rozhovore pre redaktora v relácii Reportéri.

Práve Machala, ktorý ma na ministerstve spravovať úrad, je jedným z hlavných tvorcov nového zákona o Slovenskej televízii a rozhlase a ktorý chce meniť spravodajstvo na svoj obraz.

Odporúčame aj: Lukáš Machala šíri verí na sprisahanie iluminátov, vraj chcú tretiu svetovú vojnu a svet môže zachrániť len Putin

Toto konšpiračné zammyelenie jedného z hlavných tvorcov súčasnej mediálnej legislatívy nie je náhodný úlet. Machala bežne zdieľal na sociálnych sieťach primitívne konšpirácie, napríklad hoax z konšpiračnej českej stránky Lajkit o tom, že Putin varuje pred Iluminátmi, ktorý chcú použiť islam k zažehnaniu 3. svetovej vojny.

Machalove konšpiračné zamyslenie si všimli už aj v zahraničných médiách. Podrobnosti: Urazený Machala odkazuje RTVS: Nebudem vás sledovať a už vôbec s vami nebudem komunikovať

 Lukáš Machala bol synom Drahoslava Machalu, ktorý v minulosti radil Vladimírovi Mečiarovi aj Robertovi Ficovi. Lukáš Machala bol v minulosti mediálnym poradcom Andreja Danka.Okolo SNS a jej kandidátiek sa pohyboval už dlhšie. V minulosti bol poslancom za SNS v Dúbravke ale aj členom Rady STV. Bývalý šéf marketingu SZĽH Štefan Nižňanský potom, ako sa stal šéfom STV, si Lukáša Machalu vybral za právneho poradcu topmanažmentu televízie. Machala neostal len pri právnej pomoci, už vtedy sa pokúšal prerábať spravodajstvo. Podľa bývalej redaktorky relácie Reportéri Martiny Kubániovej zasahoval do práce redaktorov: "Lukáš Machala sa spolu s riaditeľom STV Š. Nižňanským zúčastnil na "špeciálnej" projekcii reportáže o sociálnom podniku ARVIK niekoľko hodín pred vysielaním, ktorú následne Nižňanský zastavil. Lukáš Machala reportáž komentoval, mňa ako autorku vypočúval a hodnotil," povedala v minulosti redaktorka RTVS Kubániová.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame