Niektorí operátori dočasne neúčtujú platby za spojenie s ľuďmi v Belgicku

Niektorí operátori dočasne neúčtujú platby za spojenie s ľuďmi v Belgicku Ilust.foto Orange

 

 

"Vieme, aké dôležité je byť v ťažkých chvíľach v kontakte s najbližšími. Preto sme sa rozhodli zareagovať na katastrofu v Belgicku a na znak spolupatričnosti nebudeme zákazníkom účtovať roamingové volania a SMS medzi Slovenskom a Belgickom," napísal v tlačovej správy hovorca Slovak Telekomu Peter Gálik.

Platí to pre všetky volania a SMS z Belgicka na Slovensko, zo Slovenska do Belgicka a takisto volania a SMS v rámci Belgicka od 22. marca až do 4. apríla pre všetkých zákazníkov Telekomu bez ohľadu na to, či využívajú paušál alebo predplatenú kartu. "Zákazníkom sa služby prestanú účtovať automaticky. V prípade, ak by bol zákazníkom s predplatenou kartou strhnutý kredit, bude mu spätne vrátený," píše Telekom.

"Orange nebude účtovať svojim zákazníkom hovory do a z Belgicka od utorka 22.3. do štvrtku 24.3. Verime, že aspoň takto symbolicky pomôžeme zmierniť dopad týchto udalostí na ľudí, ktorí žijú alebo majú blízkych v Bruseli," povedala pre Omédiách.com Alexandra Piskunová z Orange. "Orange pridať aj možnosť bezplatného využívania svojich dátových služieb v Belgicku. Zákazníci ich, rovnako ako hovory, môžu bezplatne využívať do polnoci 24.3.," dodala.

"Vyjadrujeme sústrasť obetiam útokov. Občanov v Belgicku a okolitých krajinách sme informovali v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR o hrozbách, ako i o kontaktoch na naše zastupiteľské úrady," povedal Swan Mobil Tomáš Stupavský.

"Tento krok v plane nemáme. Netreba zabudnúť, že SMS máme dlhodobo v rámci O2 Paušálu bezplatne a volania sú za slovenské ceny do všetkých sietí na Slovensku a do celej EU, taktiež s O2 Fer sú volania a SMS do všetkých sieti na Slovensku a do celej EU za slovenské ceny," povedala Martina Jamrichová z O2.