Huliak by mal za slová o zastrelení hovorcu skončiť v politike a odovzdať zbrojný preukaz (VIDEO)

Huliak by mal za slová o zastrelení hovorcu skončiť v politike a odovzdať zbrojný preukaz (VIDEO)

Hnutie SLOVENSKO rázne odsudzuje vyjadrenia poslanca NR SR za SNS Rudolfa Huliaka, podľa ktorého mal byť hovorca hnutia SLOVENSKO Matúš Bystriansky „bez mihnutia oka zastrelený.“ Hnutie vyzýva Huliaka na okamžité ospravedlnenie, odovzdanie zbrojného preukazu a zbraní a vzdanie sa mandátu poslanca NR SR.

 Rudolf Huliak sa v rozhovore pre provládny portál E-report vyjadril k zahraničnej pracovnej ceste ministerky kultúry M. Šimkovičovej v Abú Dhabi. Uviedol, že ho zarazila činnosť ochrankárov, ktorí mali podľa Huliaka bez mihnutia oka zastreliť hovorcu hnutia SLOVENSKO Matúša Bystrianskeho preto, že si dovolil opýtať sa ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej na prínos jej zahraničnej pracovnej cesty v Abu Dhabi.

„Je smutné, že človek, ktorý dokáže niečo také vypustiť z úst má zákonodarnú moc. Ešte horšie je, že je držiteľom zbrojného preukazu a môže vlastniť a používať strelné zbrane. Dôkazom toho, že sa od slov ku skutkom dá prejsť veľmi rýchlo, je nedávny prípad masakru na univerzite v Prahe,“ uviedol hovorca hnutia SLOVENSKO Matúš Bystriansky s tým, že Huliakove vyjadrenia o strieľaní by mali posúdiť orgány činné v trestnom konaní.

K Huliakovi sa vyjadril aj predseda hnutia SLOVENSKO Igor Matovič. „Toto sú presne tí „hrdinovia“. Správajú sa k verejným financiám ako prasce pri hrante a keď si niekto „dovolí“ ich s mrhaním konfrontovať, tak podľa nich ho treba zastreliť, aby sa už zbytočne nepýtal. Takto smerácka mafia umlčala Kuciaka a zrejme im je také konanie naďalej blízke. Matúš je mladý čestný človek, ktorý chce len jedno – aby politici nerozkrádali naše spoločné. Takýto primitívny prístup od sluhov mafie si určite nezaslúži,“ dodal Igor Matovič.