V hnutí OĽANO vzniklo krídlo ODVÁŽNE – hnutie obyčajných kresťanov

10.06.2019 13:52 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) vytvorilo nový priestor pre kresťanských voličov, ktorí si nevedia vybrať zo súčasných kresťanských politických strán. Krídlo s názvom ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov bude stáť na skutočných kresťanských základoch – na pomoci rodinám a slabším.

Ako uviedol predseda OĽANO Igor Matovič, vytvorením nového priestoru pre kresťanských voličov sa na hodnotách, programe a predstaviteľoch hnutia nič nemení. Cieľom podľa neho tiež nie je „kradnutie“ hlasov Kresťanskodemokratickému hnutiu či iným kresťanským stranám, ale chce získať hlasy kresťanov, ktorí nedôverujú existujúcim kresťanským stranám a nedokážu ich voliť. „Hnutie OĽANO naďalej ostáva poctivým protikorupčným hnutím, na našich hodnotách a presvedčení sa nič nemení. Zároveň však vytvárame ponuku pre kresťanov, ktorí v súčasnosti nemajú koho voliť. Dnes totiž len šesť kresťanov zo sto volí kresťanskú stranu,“ vyjadril hlavný dôvod I. Matovič.

OĽANO ponúka na svojej kandidátke do parlamentných volieb 2020 až 79 miest pre predstaviteľov nového krídla obyčajných kresťanov, a tiež polovicu ušetrených peňazí za volebný výsledok. Podľa Matoviča ide o gesto, ktorým chce dať priestor na kandidátke ľuďom v každom okrese na Slovensku. „Naše hnutie sa týmto rozhodnutím postaví na dve nohy. Doteraz stálo na jednej nohe, ktorou je boj proti korupcii. Dnes sa staviame na druhú nohu a dávame priestor kresťanským voličom, ktorí očakávajú od kresťanov v politike, že nebudú len kázať o morálke, prikazovať či zakazovať, ale v prvom rade budú bojovať za chudobných, chorých a slabých,“ povedal Matovič s tým, že vznik kresťanského krídla hnutie zvažovalo už od konca roka 2016. "Toto nie je niečo, čo sme si narýchlo vymysleli, je to dlhodobý plán. Malo by nám záležať na tom, že tu je veľa ľudí, ktorí sa považujú za kresťanov, ale nemajú zastúpenie," doplnil Igor Matovič.

Predseda Obyčajných zároveň podotkol, že bez podpory kresťanov nie je možné vyhrať budúce parlamentné voľby. „Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne. Chcel by som upozorniť všetkých liberálov, aby sa netešili, že vyhrajú voľby sami. Keď nepritiahneme k sebe kresťanov, tak demokratická opozícia voľby nevyhrá,“ uzavrel Matovič.

Bližšie informácie o spolupráci s "ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov" nájdete na www.odvazne.sk.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.

Po protestoch Poľska zmení Netflix film o strážcovi v tábore smrti (VIDEO)

Americká spoločnosť Netflix po protestoch Poľska zmení v dokumentárnom filme Diabol od vedľa mapy, v ktorých boli nacistické vyhladzovacie tábory zakreslené na súčasných poľských hraniciach.

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.

Markíza bude mať špeciálne Na telo aj dokument k 17. novembru (VIDEO)

Televízia Markíza nakrútila pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pôvodný dokument s názvom NEŽNÁ 30 - CESTA K SLOBODE. Odvysiela ho v nedeľu, 17. novembra 2019, so začiatkom o 20:30.