V hnutí OĽANO vzniklo krídlo ODVÁŽNE – hnutie obyčajných kresťanov

10.06.2019 13:52 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) vytvorilo nový priestor pre kresťanských voličov, ktorí si nevedia vybrať zo súčasných kresťanských politických strán. Krídlo s názvom ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov bude stáť na skutočných kresťanských základoch – na pomoci rodinám a slabším.

Ako uviedol predseda OĽANO Igor Matovič, vytvorením nového priestoru pre kresťanských voličov sa na hodnotách, programe a predstaviteľoch hnutia nič nemení. Cieľom podľa neho tiež nie je „kradnutie“ hlasov Kresťanskodemokratickému hnutiu či iným kresťanským stranám, ale chce získať hlasy kresťanov, ktorí nedôverujú existujúcim kresťanským stranám a nedokážu ich voliť. „Hnutie OĽANO naďalej ostáva poctivým protikorupčným hnutím, na našich hodnotách a presvedčení sa nič nemení. Zároveň však vytvárame ponuku pre kresťanov, ktorí v súčasnosti nemajú koho voliť. Dnes totiž len šesť kresťanov zo sto volí kresťanskú stranu,“ vyjadril hlavný dôvod I. Matovič.

OĽANO ponúka na svojej kandidátke do parlamentných volieb 2020 až 79 miest pre predstaviteľov nového krídla obyčajných kresťanov, a tiež polovicu ušetrených peňazí za volebný výsledok. Podľa Matoviča ide o gesto, ktorým chce dať priestor na kandidátke ľuďom v každom okrese na Slovensku. „Naše hnutie sa týmto rozhodnutím postaví na dve nohy. Doteraz stálo na jednej nohe, ktorou je boj proti korupcii. Dnes sa staviame na druhú nohu a dávame priestor kresťanským voličom, ktorí očakávajú od kresťanov v politike, že nebudú len kázať o morálke, prikazovať či zakazovať, ale v prvom rade budú bojovať za chudobných, chorých a slabých,“ povedal Matovič s tým, že vznik kresťanského krídla hnutie zvažovalo už od konca roka 2016. "Toto nie je niečo, čo sme si narýchlo vymysleli, je to dlhodobý plán. Malo by nám záležať na tom, že tu je veľa ľudí, ktorí sa považujú za kresťanov, ale nemajú zastúpenie," doplnil Igor Matovič.

Predseda Obyčajných zároveň podotkol, že bez podpory kresťanov nie je možné vyhrať budúce parlamentné voľby. „Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne. Chcel by som upozorniť všetkých liberálov, aby sa netešili, že vyhrajú voľby sami. Keď nepritiahneme k sebe kresťanov, tak demokratická opozícia voľby nevyhrá,“ uzavrel Matovič.

Bližšie informácie o spolupráci s "ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov" nájdete na www.odvazne.sk.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.