Zuzana Čaputová a ďalší vyjadrujú podporu Zuzane Fialovej v súvislosti so statusom člena vlády

Zuzana Čaputová a ďalší vyjadrujú podporu Zuzane Fialovej v súvislosti so statusom člena vlády Foto: Instagram Zuzany Fialovej

Herečka Zuzana Fialová sa stala bez akéhokoľvek vlastného pričinenia obeťou nenávistných komentárov a hejtov, ktoré spôsobil včerajší status Tomáša Tarabu, v ktorom, naviac, minister klame. Proti hejtom urážajúcim herečku sa postavili viaceré osobnosti. Vyhlásenie zverejnila prezidentka Zuzana Čaputová:

"Vyjadrujeme podporu a solidaritu herečke Zuzane Fialovej, ktorá sa po statuse člena vlády kritizujúcom RTVS stala objektom verbálnych útokov na sociálnych sieťach. Ponižujúce komentáre spôsobujú bolesť aj opodstatnené obavy o bezpečnosť. Na takéto konanie neexistuje ospravedlnenie a dôrazne ho odsudzujeme!

Zároveň ďakujeme množstvu ľudí, ktorí jej kultivovaným spôsobom vyjadrujú podporu. Ďakujeme, že vytvárate vlnu solidarity a rozširujete priestor rešpektu. SME TU ? s vami Zuzana a vážime si to, čo pre nás robíte."

Okrem prezidentky je pod vyhlásením podpísaná aj Silvia Hroncová, Monika Uhlerová, Sestra Hermana, Beata Balogová, Zuzana Havírová, Iveta Lazorová, Silvia Porubänová, Alexandra Kolenová, Bohunka Koklesová, Zora Bútorová, Ivana Uličná, Mariana Kováčová, Katarína Kurucová, Valéria Schulczová, Mariana Szapuová, Ľubica Lacinová, Dušana Karlovská, Lenka Hlinková, Zuzana Maďarová, Lucia Pašková, Alexandra Bražinová, Mariana Szapuová, Adriana Havašová, Matúš Kanis, Tatiana Brnová, Lucia Molnár Satinská, Milena Maková, Róbert Slovák, Ľubomír Bilský, Apolónia Sejková, Michal Tornyai, Karin Jureková.

Odporúčame aj: Komentár Miroslavy Kernovej: Taraba pokračuje vo verejnom lynčovaní žien. Pri Zuzane Fialovej prerazil ďalšie dno

Minister životného prostredia Tomáš Taraba v nedeľu zverejnil status, v ktorom kritizoval RTVS, že počas veľkonočnej nedele na svojom webe priniesla článok o Zuzana Fialovej. "Dnes kresťania slávia najväčší sviatok v roku a naša ružovučká neverejnoprávna televízia v rukách Progresívneho Slovenska, ktorú im ľudia musia platiť z daní, nám na titulke webu RTVS namiesto príbehu o najväčších sviatkoch, predkladajú "duchaplný príbeh" o Zuzane Fialovej," napísal Taraba. Ministrov status vyvolal množstvo hejtov na adresu Zuzany Fialovej.

Taraba podobným spôsobom pred niekoľkými rokmi zaútočil na dcéru Zuzany Čaputovej. Polícia to vtedy označil za exemplárny prípad šikanovania cez internet.

Podrobnosti: Poslanec Taraba odporným spôsobom zaútočil na 17-ročnú dcéru prezidentky

Taraba klame

Nie je pravda, že by sa RTVS sviatkom nevenovala. Veľkonočným sviatkom, symbolom a kresťanskému sviatku vyčlenila RTVS veľkú časť priestoru vo vysielaní aj na webe.

Taraba okrem toho, že zneužil pre vyvolanie nenávisti tvár herečky, aj klamal. Nešlo totiž o článok zverejnený k Veľkej noci. Bol to starší článok, ktorý vyšiel 27. marca ako krátka správa k relácii Hit roka v rubrike Tipy z programu.


Odporúčame aj: Na Tarabu podali trestné oznámenie za nenávistný status o Zuzane Fialovej (VIDEO)