Spoločnosť Zee zažalovala Sony za odstúpenie od zmluvy o spojení aktivít

Spoločnosť Zee zažalovala Sony za odstúpenie od zmluvy o spojení aktivít

Indický zábavný konglomerát Zee Entertainment zažaloval japonskú spoločnosť Sony za to, že odstúpila od zmluvy o spojení zábavných aktivít oboch podnikov v Indii. Informoval o tom dnes server CNBC. Indická firma podľa neho tiež uviedla, že vyzýva Sony k obnoveniu plánov na spojenie.

 

Fúzia ohlásená pred viac ako dvoma rokmi mala vytvoriť indickú zábavnú mocnosť v hodnote okolo desiatich miliárd dolárov, ktorá by dokázala konkurovať lídrom v oblasti streamovacích služieb, ako je Netflix, Amazon a Disney. Spoločnosť Sony však v pondelok oznámila, že sa od plánového spojenia aktivít rozhodla odstúpiť. Dodala, že neboli splnené podmienky na dokončenie fúzie.

Konglomerát Zee vlastní v Indii streamovaciu službu, niekoľko televíznych kanálov a filmové štúdio. Aktivity konglomerátu sa podľa dohody mali spojiť s firmou Culver Max Entertainment, ktorá je indickou mediálnou divíziou spoločnosti Sony.

Spoločnosť Sony v pondelok nespresnila, ktoré podmienky na dokončenie fúzie podľa jej názoru neboli splnené. Podľa médií sa firme Sony nepáčilo, že by sa mal na čelo zlúčenej skupiny postaviť šéf spoločnosti Zee Punit Goenka, ktorý čelí vyšetrovaniu zo strany indického burzového regulátora. Firma Zee však v pondelok uviedla, že Goenka je v záujme fúzie ochotný sa vedúcej pozície vzdať.