Relácia Na telo predčasne skončí, otázna je jej budúcnosť

Relácia Na telo predčasne skončí, otázna je jej budúcnosť Ilustr. foto: Markíza

Budúcnosť hlavnej politickej diskusnej relácie Markízy Na telo je otázny. Hoci aktuálna televízna sezóna končí až na konci júna, televízia odvysiela už len dva diely, a to pravdepodobne len kvôli blížiacim sa voľbám do Európskeho parlamentu. Potom reláciu sťahuje z vysielania. Je možné, že jedna z najstarších relácii na trhu v aktuálnej podobe sa už po lete nevráti.

„Vzhľadom na objektívne dramaturgické výzvy v posledných týždňoch a s tým súvisiacu potrebu zabezpečiť názorovú pluralitu budú tieto dve relácie pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024, poslednými v jarnej časti našej programovej štruktúry,“ oznámila televízia.

Počas nasledujúcich týždňov bude Markíza v rámci príprav jesennej štruktúry „zvažovať najvhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie, s ktorým by sme sa chceli po letnej pauze na obrazovky vrátiť,“ oznámila televízia.

V spravodajstve Markízy je už niekoľko mesiacov napätie, ktoré podnietilo aj vznik odborov. Navyše Markíza patrí medzi médiá, ktoré vládne strany bojkotujú. Niekoľko týždňov tak namiesto bojkotujúcich vládnych politikov tvorcovia lepia formát pomocou politológov, osobností či expolitikov. Výsledkom je výrazne kultivovanejšia úroveň diskusie.

Odporúčame aj: Šesť medzinárodných organizácií apeluje na ochranu nezávislosti Markízy

Do posledných dvoch vydaní relácie televízia pozvala lídrov kandidátok všetkých politických strán, ktoré majú najväčšiu šancu uspieť v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu. No vládne strany kandidátov do nedeľnej debaty neposlali.

Len pred niekoľkými týždňami stiahla hlavnú politickú diskusiu z vysielania TV JOJ.

Hosťami relácie budú kandidáti do europarlamentu Richard Sulík (SaS), Jaroslav Naď (Demokrati) a József Berényi (Maďarská aliancia). Hostkou bude zároveň aj Zuzana Gabrižová, šéfredaktorka portálu EURACTIV Slovensko.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame