Markíza, RTVS, TA3 aj JOJ pripravujú špeciálnu volebnú noc (VIDEO)

Markíza, RTVS, TA3 aj JOJ pripravujú špeciálnu volebnú noc (VIDEO) Foto: Markíza

Ako už býva zvykom počas volieb na Slovensku, všetky hlavné slovenské televízie pripravujú po voľbách špeciálne vysielanie. Televízie ponúknu divákom priebežné výsledky volieb, živé vstupy redaktorov z volebných centrál, naživo tlačové konferencie politických strán a hnutí ako aj analýzy a komentáre odborníkov.  

 

RTVS - o voľbách aj na RTVS :24, Rádio Slovensko, Rádio Regina aj Rádio FM

Aktuálne spravodajské informácie ponúkne v sobotu počas celého dňa RTVS :24, Rádio Slovensko, Rádio Regina aj Rádio FM. Mimoriadne televízne vysielanie ponúkne divákom RTVS Jednotka a :24 a  poslucháčom aj Rádio Slovensko.

Volebná noc odštartuje na Jednotke a RTVS :24 o 21:30 h. Moderátori Barbora Bodáková, Ľubomír Bajaník a Miroslav Frindt budú vo volebnom štúdiu hodnotiť priebeh volieb, výsledky exit pollu a aktuálne informácie spolu s hosťami: Darinou Malovou, politologičkou z Katedry politológie FiF UK, Radoslavom Štefančíkom, politológom z Ekonomickej univerzity v Bratislave, Přemyslom Čechom, riaditeľom agentúry MEDIAN a Michalom Mislovičom, analytikom agentúry MEDIAN SK.
 
Po skončení moratória o 22.00 h, zverejní RTVS výsledky exkluzívneho exit pollu agentúry MEDIAN SK. 
Volebná noc vo vysielaní Rádia Slovensko začne po 22.15 h a potrvá až do chvíle, keď budú známe výsledky volieb. Rádio prinesie výsledky exit pollu, agentúry Median SK. Naživo v nočnom vysielaní budú v štúdiu Rádia Slovensko zástupca agentúry Median, volebný geograf, ale aj analytici. Moderátorom volebnej noci v Rádiu Slovensko bude Matej Baránek.

Markíza s panoramatickou videoinštaláciou

Televízia Markíza bude mať v rámci festivalu Biela noc na Námestí Nežnej revolúcie pred Starou tržnicou unikátnu panoramatickú videoinštaláciu, ktorá bude okoloidúcich informovať o výsledkoch exit pollu a to bezprostredne po zatvorení volebných miestností. Exit poll prinesie čo najpresnejší odhad výsledkov volieb s niekoľkohodinovým predstihom pred konečným spočítaním hlasov a ich oficiálnym vyhlásením. Na vzorke minimálne 20 000 ľudí odchádzajúcich z volebných miestnosti ho exkluzívne pre TV Markíza pripraví agentúra Focus. Unikátne vizuálne stvárnenie dát na námestí má na starosti dizajnér Boris Vitázek.

Volebná noc na Markíze odštartuje v sobotu o 21:45 hod. priamym prenosom relácie s názvom Voľby 2023 - Volebná noc.

Moderátori Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič v štúdiu privítajú politického komentátora Mariána Leška a sociológa, riaditeľa agentúry Focus Martina Slosiarika, ktorí budú počas celej volebnej noci analyzovať a komentovať priebežné výsledky predčasných parlamentných volieb. Výsledky exkluzívneho exit pollu diváčkam a divákom odprezentuje moderátor Viktor Vincze, ktorý tiež sprostredkuje aktuálne informácie a názory zo sveta sociálnych sietí.

Prípravy na volebné vysielanie v TA3

JOJ,JOJ 24 a Václav Hřích

V sobotu popoludní odvysiela JOJ 24 špeciálne štúdio s riaditeľom agentúry AKO Václavom Hříchom o výsledkoch predvolebného prieskumu. O 20:10 sa JOJ 24 prihlási z Volebného štúdia, v ktorom ponúkne nové prieskumy opäť s Václavom Hříchom. Tie vysvetlia napríklad aj to, kedy sa ľudia rozhodli, koho budú naozaj voliť. V štúdiu budú moderátori Adam Zavřel a Mária Ölvedyová. Od 22:00 bude vysielať simultánne televízia JOJ a JOJ 24 ďalšie špeciálne štúdio, v ktorom postupne zverejní priebežné výsledky. Sprevádzať ním bude moderátorka Jana Krescanko Dibáková a Václav Hřích, komentátori Peter Tkačenko a Arpád Soltész. „Po prvýkrát v histórii Slovenska ponúkneme okamžite po zverejnení exit pollov exkluzívny prieskum spokojnosti divákov s výsledkami volieb. Ten bude prebiehať online hneď po uzavretí volebných miestností. Organizovať ho bude agentúra AKO pre JOJ 24. Výsledky prieskumu budeme zverejňovať priebežne po 23:00,“ oznámila televízia.

špeciálne volebné vysielanie chystajú aj spravodajské weby.