Markíza dnes prinesie finálovú predvolebnú diskusiu, pýtať sa bude aj Schuster či Gašparovič (VIDEO)

Markíza dnes prinesie finálovú predvolebnú diskusiu, pýtať sa bude aj Schuster či Gašparovič (VIDEO) Foto: Markíza

Odštartoval posledný pracovný týždeň pred sobotnými predčasnými parlamentnými voľbami a televízia Markíza už dnes večer, v pondelok 25. septembra, prinesie veľkú finálovú predvolebnú diskusiu, do ktorej dostali pozvanie všetci deviati lídri politických strán s preferenciami nad 5 %.

„Keďže názor zmenili OĽaNO a priatelia aj Progresívne Slovensko, istá je aktuálne účasť siedmich lídrov politických strán. A na to, či napokon prídu aj Peter Pellegrini a Robert Fico, budeme čakať do poslednej chvíle,“ povedal Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Priamy prenos moderovaný Michalom Kovačičom odštartuje o 20:45 hod.

Potvrdenými hosťami dnešnej debaty sú tak v tejto chvíli Boris Kollár (Sme rodina), Milan Majerský (KDH), Andrej Danko (SNS), Richard Sulík (SaS), Milan Uhrík (Republika), Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) a Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

Finálová predvolebná diskusia bola pôvodne plánovaná na utorok, 26. septembra. Boli do nej pozvaní predsedovia štyroch najsilnejších strán (Smer, Hlas-SD, Progresívne Slovensko, OĽANO) na základe priemeru posledných zverejnených prieskumov dvoch renomovaných agentúr. Keďže traja z pozvaných hostí odmietli prísť, Markíza debatu zlúčila s reláciou, ktorá je odvysielaná dnes.

Podrobnosti: Markíza náhle ruší finálnu predvolebnú debatu, dôvodom je bojkot

Zástupca každého kandidujúceho subjektu bude mať rovnaký čas diskutovať na najdôležitejšie témy, ako aj predstaviť svoj volebný program, a na záver jednu minútu na svoje finálne posolstvo voličkám a voličom, bez prerušenia moderátorom, oznámila televízia.

Hostí sa však tentoraz nebude pýtať iba moderátor Michal Kovačič, ale aj bývalí najvyšší ústavní činitelia vrátane exprezidentov Rudolfa Schustera a Ivana Gašparoviča, či bývalej premiérky Ivety Radičovej.