OKS: Trestné oznámenie vo veci údajnej nahrávky rozhovoru Kočnera a Trnku

08.01.2019 12:36 | Tlačové správy | OKS

Dnes som na Generálnu prokuratúru SR podal trestné oznámenie v súvislosti informáciami o nahrávke rozhovoru medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktoré včera zverejnil Denník N v článku Moniky Tódovej.

Podľa článku Kočner si nahral aj Trnku, baví sa s ním ako s podriadeným a hovorí, koľko mu zaplatil disponuje polícia už niekoľko týždňov nahrávkou uvedeného rozhovoru, z ktorého majú vyplývať vážne podozrenia z korupcie, nezákonného ovplyvňovania trestného konania vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, jeho ovplyvňovania Marianom Kočnerom a ďalšími osobami, korumpovania poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a ďalšej trestnej činnosti.

Na základe uvedených informácií mám podozrenie, že mohlo prísť k spáchaniu trestného činu Zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Trestného zákona alebo niektorého z trestných činov korupcie, najmä trestného činu Prijímania úplatku podľa § 328 TZ, Podplácania podľa § 332 TZ alebo Nepriamej korupcie podľa § 336.

Keďže podľa informácií z článku doteraz nebolo vo veci začaté trestné stíhanie, obrátil som sa na Generálnu prokuratúru s trestným oznámením, aby podozrenia zo spáchania vyššie uvedených trestných činov prešetrila.

Ondrej Dostál
predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS)
poslanec NR SR (poslanecký klub SaS)

V Bratislave dňa 8. januára 2019.

Slovenská sporiteľňa zlacňuje hypotéky na rekordných 0,89 %

1. Slovenská sporiteľňa zlacňuje hypotéky na rekordných 0,89 %

Horúce leto schladia rekordne nízke úroky. Najväčšia slovenská banka razantne znižuje sadzby hypoték, počas letnej akcie môžu klienti získať úver už od 0,89 % ročne. Sadzba platí pri ročnej aj trojročnej fixácii. Bývanie so Slovenskou sporiteľňou je dnes historicky najlacnejšie. Vďaka inováciám sporiteľne vám na vybavenie úveru môže stačiť len jedna návšteva pobočky.

Taliban hrozí afganským médiám, že novinári budú terčom útokov

2. Taliban hrozí afganským médiám, že novinári budú terčom útokov

Islamistické hnutie Taliban dnes varovalo afganské médiá, že ich novinári budú terčom útokov, ak neprestanú vysielať "vládnu propagandu namierenú proti povstalcom".

Slovenská a česká pobočka Microsoftu má novú hovorkyňu

3. Slovenská a česká pobočka Microsoftu má novú hovorkyňu

Novou hovorkyňou a manažérkou pre komunikáciu a spoločenskú zodpovednosť spoločnosti Microsoft v SR a ČR je od 1. júna 2019 Miroslava Aleksieva.

Vysielanie z nedeľnej demonštrácie na ČT videlo štvrť milióna ľudí (VIDEO)

4. Vysielanie z nedeľnej demonštrácie na ČT videlo štvrť milióna ľudí (VIDEO)

Vysílání z nedělní demonstrace na pražské Letné vidělo na kanále ČT 24 v průměru 245.000 diváků starších 15 let. To je 12 procent z těch, co byli v tu dobu, tedy mezi 16:30 a 20:00 hodinou, u televize. ČTK to dnes sdělila Česká televize.

5. Status o migrantoch pri jazere už rieši polícia ako podozrenie zo šírenia poplašnej správy

Už štyri dni sa šíri správa o tom, že na Draždiaku v Petržalke sa kúpali 10 migranti v spodnom prádle, ktorí „pokukovali po našich dievčencoch.“

Za prepusteného redaktora v RTVS sa postavili jeho kolegovia

6. Za prepusteného redaktora v RTVS sa postavili jeho kolegovia

Minulý týždeň v RTVS nečakane skončil jeden z hlavných a dlhoročných redaktorov Jaroslav Barborák.

Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

7. Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

Polovica Európanov je obézna. Tento priemer, žiaľ, nevylepšujú ani Slováci. Štatistiky však ukazujú, že máme záujem zmeniť svoj životný štýl – viac sa hýbeme a čoraz viac si vyberáme aktívny spôsob trávenia letnej dovolenky.

V RTVS sú opäť čistky, dotkli sa skúseného redaktora a moderátora

8. V RTVS sú opäť čistky, dotkli sa skúseného redaktora a moderátora

V RTVS sa dnes nečakane dozvedel o svojom konci jeden z najskúsenejších redaktorov a moderátorov rozhlasového spravodajstva Jaroslav Barborák.

9. Som spokojný, je tu o nás postarané, naozaj, hovoria redaktori RTVS a TASR v promovideu Úradu vlády (VIDEO)

Úrad vlády zverejnil video, v ktorom traja redaktori verejnoprávnych médií chvália podmienky pre novinárov na Úrade vlády. Ukázalo sa, že Úrad vlády "nepekné veci" vystrihol.

Poľský vicepremiér sľubuje návrat médií do poľských rúk

10. Poľský vicepremiér sľubuje návrat médií do poľských rúk

Poľskej vládnucej strane Právo a spravodlivosť (PiS) pripadne podľa vicepremiéra Jaroslawa Gowino v prípade volebného víťazstva úloha vrátiť médiá pôsobiace v jeho krajine do poľských rúk. Informoval o tom internetový portál Onet.pl. Gowin je presvedčený o tom, že zahraniční majitelia médií budú vždy reprezentovať záujmy tej krajiny, odkiaľ pochádzajú.