OKS: Trestné oznámenie vo veci údajnej nahrávky rozhovoru Kočnera a Trnku

08.01.2019 12:36 | Tlačové správy | OKS

Dnes som na Generálnu prokuratúru SR podal trestné oznámenie v súvislosti informáciami o nahrávke rozhovoru medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktoré včera zverejnil Denník N v článku Moniky Tódovej.

Podľa článku Kočner si nahral aj Trnku, baví sa s ním ako s podriadeným a hovorí, koľko mu zaplatil disponuje polícia už niekoľko týždňov nahrávkou uvedeného rozhovoru, z ktorého majú vyplývať vážne podozrenia z korupcie, nezákonného ovplyvňovania trestného konania vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, jeho ovplyvňovania Marianom Kočnerom a ďalšími osobami, korumpovania poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a ďalšej trestnej činnosti.

Na základe uvedených informácií mám podozrenie, že mohlo prísť k spáchaniu trestného činu Zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Trestného zákona alebo niektorého z trestných činov korupcie, najmä trestného činu Prijímania úplatku podľa § 328 TZ, Podplácania podľa § 332 TZ alebo Nepriamej korupcie podľa § 336.

Keďže podľa informácií z článku doteraz nebolo vo veci začaté trestné stíhanie, obrátil som sa na Generálnu prokuratúru s trestným oznámením, aby podozrenia zo spáchania vyššie uvedených trestných činov prešetrila.

Ondrej Dostál
predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS)
poslanec NR SR (poslanecký klub SaS)

V Bratislave dňa 8. januára 2019.

Šefčovič sa už v prvej televíznej debate vymedzil voči Čaputovej (VIDEO)

1. Šefčovič sa už v prvej televíznej debate vymedzil voči Čaputovej (VIDEO)

Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič sa už v prvej televíznej debate po sobotňajšom prvom kole volieb prezidenta vymedzil voči právničke Zuzane Čaputovej, s ktorou bude 30. marca súperiť o hlasy voličov v druhom kole volieb.

V nedeľu budú viaceré televízne diskusie s dvomi úspešnými kandidátmi

2. V nedeľu budú viaceré televízne diskusie s dvomi úspešnými kandidátmi

V nedeľu ráno pokračujú televízie ale aj vieceré spravodajské médiá so špeciálnym vysielaním k prezidentským voľbám.

Denník SME musel vysvetľovať, prečo mal na titulke chybný volebný lístok

3. Denník SME musel vysvetľovať, prečo mal na titulke chybný volebný lístok

Dnes, v deň volieb, denník SME na titulnej strane tlačeného vydania uverejnil ilustračný volebný lístok, ktorý sa nezhodoval s originálnym volebným lístkom.

Louis Vuitton sťahuje letné modely pripomínajúce Michaela Jacksona (VIDEO)

4. Louis Vuitton sťahuje letné modely pripomínajúce Michaela Jacksona (VIDEO)

Francúzska módna značka Louis Vuitton stiahne zo svojej letnej pánskej kolekcie všetky modely, ktoré mali byť poctou zosnulému popovému spevákovi Michaelovi Jacsonovi.

Venezuelská polícia brutálne zbila poľského novinára

5. Venezuelská polícia brutálne zbila poľského novinára

Venezuelská polícia brutálne zbila poľského novinára Tomasza Surdela, ktorý udalosti v juhoamerickej krajine monitoruje pre denník Gazeta Wyborcza.

Minister vyzýva sociálne siete, aby dôraznejšie mazali radikálne príspevky

6. Minister vyzýva sociálne siete, aby dôraznejšie mazali radikálne príspevky

Spoločnosti prevádzkujúce sociálne siete musia dôraznejšie odstraňovať príspevky, ktoré šíria radikálne a násilnícke myšlienky.

Anticenu Bludný balvan dostala pätica politikov na čele s Babišom

7. Anticenu Bludný balvan dostala pätica politikov na čele s Babišom

Anticenu Bludný balvan, kterou za matení veřejnosti a pavědu uděluje Český klub skeptiků Sisyfos, získali za loňský rok politici.

Médiá chystajú počas volebnej noci špeciálne vysielanie, prinášame prehľad

8. Médiá chystajú počas volebnej noci špeciálne vysielanie, prinášame prehľad

Prezidentské voľby sú jednou z hlavných politických udalostí roka. Televízie, rádiá ale aj spravodajské weby chystajú špeciálne spravodajstvo a volebné štúdiá.

Pellegrini tvrdí, že svojim mimoriadnym vystúpením neporušil zákon

9. Pellegrini tvrdí, že svojim mimoriadnym vystúpením neporušil zákon

V stredu večer pár hodín pred začiatkom moratória pred prezidentskými voľbami vystúpil premiér Peter Pellegrini v RTVS s mimoriadnym prejavom.

Spolumajiteľ Penty poprel komunikáciu s Kočnerom o príprave vraždy

10. Spolumajiteľ Penty poprel komunikáciu s Kočnerom o príprave vraždy

Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák dnes odmietol informácie, že zhruba mesiac pred minuloročnou vraždou novinára Jána Kuciaka mu kontroverzný podnikateľ Marian Kočner písal o príprave likvidácie nemenovanej osoby. Kočnera polícia obvinila z objednania Kuciakovej vraždy, už skôr boli v kauze obvinené iné štyri osoby.