Richard Dírer: S TA3 som sa dohodol na ukončení spolupráce

Richard Dírer: S TA3 som sa dohodol na ukončení spolupráce Foto: TA3

V televízii TA3 po dvoch rokoch opäť končí známy politický moderátor Richard Dírer. Práve jeho príchodom a príchodom Rastislava Ilieva výrazne vzrástol záujem o hlavnú politickú diskusiu televízie TA3 V politike, v ktorej už obaja skončili.

"Uplynulá nedeľa bola poslednou, v ktorej som moderoval reláciu V politike. S TA3 sme sa dohodli na ukončení spolupráce," oznámil moderátor na sociálnej sieti.

Je mi jasné, že mnohí sa budete pýtať „prečo“. Rád by som Vás však požiadal o pochopenie, že si po tých rokoch najskôr potrebujem „vyvetrať" hlavu. Príprava a moderovanie politických diskusií vždy dali zabrať, no najmä posledné týždne a mesiace boli pre mňa náročné, nielen ale aj vzhľadom na spoločenskú situáciu, ktorá okolo nás panuje, dodal Dírer, ktorý sa v roku 2022 po dlhšej prestávke vrátil do médií.

V tejto chvíli netuší, čo bude robiť. "V dvoch veciach mám jasno: 1. aby sme predišli konšpiráciám, nemám namierené do politiky 2. v tejto chvíli síce médiá opúšťam, nezávislosť, sloboda médií a slova zostane navždy pre mňa kľúčovou hodnotou, na ktorej som trval, a ktorú som mohol po celý čas V politike vyznávať," dodal Dírer.

Z relácie V politike sa  v novembri minulého roka stiahol aj Rastislav Iliev.

Odporúčame aj: Aký máte s nami problém? spýtal sa moderátor Dírer v gay tričku poslanca Gyimesiho (VIDEO)

Richard Dírer začínal v slovenskej redakcii Deutsche Welle, bol moderátorom a redaktorom rádia Twist, moderoval politické diskusie v STV aj TA3. V TA3 bol v minulosti aj šéfredaktorom spravodajstva a publicistiky, odkiaľ pre nezhody s vtedajším generálnym riaditeľom TA3 Michalom Gučíkom odišiel. Od roku 2012 bol výkonným riaditeľom rádia Best FM, kde mal aj vlastnú reláciu „Dialógy s Richardom Dírerom." Približne v roku 2015 z médií odišiel a stal sa poradcom primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Neskôr bol riaditeľom centra komunikácie a podpory Finančnej správy SR a pracoval aj ako riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií.