Je chybou zrušiť okrúhly stôl politických strán

Je chybou zrušiť okrúhly stôl politických strán Ilustr. foto: KP SR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za chybu, ak príde k zrušenie utorňajšieho okrúhleho stola lídrov koalície a opozície u prezidentky.

„Pokiaľ nezačneme spolu vecne a slušne komunikovať, nikdy sa nevymaníme zo špirály nenávisti. Po atentáte na premiéra Roberta Fica je na nás, politikoch, aby sme prinášali do spoločnosti pokoj. Bohužiaľ, deje sa však presný opak. Niektorí politici nepochopili výzvu tejto napätej doby. Donekonečna rozdeľujú spoločnosť, chrlia nenávisť, osobné útoky či vulgarizmy. Takto sa z miesta nikdy nepohneme. Aj preto sme privítali iniciatívu spoločného rokovania lídrov politických strán, s ktorou prišli úradujúca prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini. Chceme byť súčinní pri vytvorení celospoločenského zmieru. Ak nechceme rozhádanú spoločnosť, rodiny či nevraživosť medzi susedmi, bez spoločnej komunikácie to nepôjde,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.