Prerušenie komunikácie s médiami je ďalším dôkazom Ficovej pomstychtivosti

Hnutie SLOVENSKO považuje konanie Roberta Fica voči médiám, s ktorými prerušil akúkoľvek komunikáciu, za neprípustné a nehodné predsedu vlády.

Je to nielen neúcta voči divákom a čitateľom týchto médií, ale tiež ich odrezanie od aktuálnych informácií z Úradu vlády SR. Po tom, čo sme oslávili už 34. výročie Dňa boja za slobodu a demokraciu je toto pľuvanec predsedu vlády do tváre všetkým občanom, ktorí majú právo na slobodný prístup k informáciám. „Ide o ďalší dôkaz pomstychtivosti Roberta Fica. Ako predseda vlády má dostatok možností, ako uviesť nepravdivé alebo neúplné informácie na pravú mieru. Jeho dnešné rozhodnutie však kladie novinárom z vybraných redakcií nesplniteľnú podmienku. Na jednej strane od nich žiada, aby informovali pravdivo, všestranne a včas, na druhej strane s nimi odmieta komunikovať, a tým im znemožňuje, aby pravdivo, všestranne a včas informovali,” vyjadril sa poslanec NR SR Gábor Grendel.

„Tieto praktiky predsedu vlády Roberta Fica páchnuce obdobím spred Novembra 89 odsudzujeme a sme presvedčení, že nepatria do výbavy žiadneho štátneho predstaviteľa, a už vôbec nie premiéra SR,“ doplnil poslanec NR SR Rastislav Krátky.