Celé programové vyhlásenie vlády Roberta Fica je asociálne

Vláda R. Fica predstavila svoj plán v programovom vyhlásení vlády, v ktorom chýbajú kľúčové predvolebné sľuby, ktorými získala hlasy voličov vo voľbách.

„Vláda organizovaného zločinu a vláda podvodníkov oklamala státisíce svojich voličov. Oklamala tých najbiednejších tým, že sa rozhodla dať dôchodcom almužnu k dôchodku namiesto rodičovského dôchodku. Rovnako oklamala rodiny, ktorým chcú zrušiť 200 eur na dieťa. Tiež chcú obmedziť neziskový sektor, ktorý podporujú občania 2 % z daní. Rozdelením RTVS na rozhlas a televíziu chcú ovládnuť verejnoprávne médiá a chystajú sa zaviesť štátnu propagandu pod rúškom tzv. vládnych konzultácií. Nečakajú nás dobré časy,“ zhodnotil programové vyhlásenie vlády líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Predseda poslaneckého klubu SLOVENSKO Michal Šipoš doplnil, že ministri svojim mlčaním na parlamentnej schôdzi len potvrdzujú, že nedokážu obhájiť ani to, čo si napísali do programového vyhlásenia vlády. „Nevidíme tam zníženie úrokov na hypotekárnych úveroch, nevidíme tam znížené ceny energií, nevidíme 13. dôchodok na tento rok. Rovnako tam chýba veta, že nesiahnu na sociálne opatrenia, ktoré už občania majú priznané.“ Skutky koaličných strán nezodpovedajú sľubom, ktoré dali pred voľbami - uzavrel poslanec Michal Šipoš.

Poslanec NR SR Gábor Grendel dodáva: “Nevedia vyargumentovať, prečo sa deje presný opak toho, čo sľubovali pred voľbami. Plný 13. dôchodok už tento rok nedodržali, postavenie vojakov každých 50 metrov na zelenej hranici nedodržali, a nedodržali ani sľub, že sa nebudú mstiť za historické úspechy v boji proti korupcii. Jediné čo ich dnes zaujíma je ovládnuť políciu a zaručiť si beztrestnosť."