Tretí ročník novinárskeho festivalu: Od garážovej žurnalistiky po AI

Tretí ročník novinárskeho festivalu: Od garážovej žurnalistiky po AI Foto: Svet medzi riadkami

Mediálna iniciatíva Svet medzi riadkami pripravuje tretí ročník medzinárodného novinárskeho festivalu. Uskutoční sa od 19. do 21. júna v priestoroch Katedry žurnalistiky na Štúrovej ulici 9 a v Informačnom centre Univerzity Komenského v Bratislave.

Súčasťou festivalu budú diskusie, workshopy, networking aj premietanie dokumentárneho filmu. Hlavnou témou tohto ročníka je „garážová žurnalistika“, a teda menšie mediálne projekty a iniciatívy. „Malé mediálne projekty sa môžu stať ďalším pilierom kritickej a slobodnej žurnalistiky v čase, keď veľké médiá čelia politickým aj ekonomickým tlakom,” hovorí Stanka Luppová, organizátorka festivalu.

Okrem nosnej témy sú súčasťou podujatia aj dôležité diskusie o aktuálnych témach súčasnej žurnalistiky. "Festival otvoríme veľkou debatou popredných vydavateľov, ktorí budú rozprávať o tom, čo znamená sloboda v žurnalistike. Diskutovať budeme aj o tom, ako sa zmenou informačného prostredia vytráca dôvera v tradičné médiá a mení práca a postavenie žurnalistov," informujú organizátori.

Počas troch dní prebehnú diskusie a workshopy napríklad na nasledujúce témy:

• Garážová žurnalistika – predstavujeme malé mediálne projekty a iniciatívy
• Spolupráce a financovanie menších novinárskych projektov
• Píšeme pre svetové médiá
• Kreatívne AI projekty pre redakcie

Účasť na festivale je bezplatná. Počet miest je obmedzený. Pre viac informácií o programe a hosťoch sledujte www.novinarskyfestival.sk a sociálne siete Svet medzi riadkami a našich partnerov. Zaregistrovať sa je možné cez tento formulár.