Fico oznámil, že prerušuje komunikáciu s viacerými hlavnými médiami

Fico oznámil, že prerušuje komunikáciu s viacerými hlavnými médiami Foto: Facebook Robert Fico

Premiér Robert Fico (SMER) dnes oznámil, že prerušuje akúkoľvek komunikáciu s Markízou, Denníkom N, SME a Aktualitami.

„TV Markíza, Denník N, denník SME a webový portál Aktuality od prvých hodín vzniku vlády SR povinnosť pravdivo, všestranne a včas informovať verejnosť o činnosti orgánov verejnej moci, osobitne vlády SR a jej predsedu, neplnia. Sú to médiá, ktoré otvorene prejavujú nepriateľské politické postoje založené predovšetkým na zverejňovaní nepravdivých, neúplných informácií alebo na zamlčiavaní informácií,“ napísal Fico.

Už minulý týždeň Fico oznámil reštrikcie voči spomínaným médiám. Napísal, že sa „rozhodol, že preveríme ich povolenie na vstup a prácu na úrade vlády, teda právo vstupovať na úrad a otravovať nás s ich otvoreným nepriateľstvom. Do rozhodnutia budú neželanými hosťami na úrade vlády.“

Dnes na úrad vlády zástupcov týchto médií pustili.

Odporúčame aj: Fico pokračuje v reštrikciách voči Markíze, Denníku N, SME a Aktualitám. Nechce ich vidieť na úrade vlády

Ficov prístup k hlavným mienkotvorným médiám nie je žiadnou novinkou. Pravidelne odmieta poskytovať rozhovor či účasť v diskusiách. „Úrad vlády napríklad od minulého týždňa neodpovedal Denníku N na otázky,“ napísal Denník N.

Pred úradom vlády dnes študenti žurnalistky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave zorganizovali tichý protest, ktorým vyzývajú Fica, aby sa verejne ospravedlnil za svoje výroky a prehodnotil svoju rétoriku voči novinárom.

Minulý týždeň zverejnili otvorený list, v ktorom okrem ospravedlnenia od premiéra žiadajú aj to, aby „umožnili všetkým akreditovaným médiám vykonávať slobodne svoju činnosť v priestoroch NR SR tak, ako tomu bolo doteraz a umožnili vstup do priestorov Úradu vlády SR a na všetky verejné vystúpenia koaličných poslancov a poslankýň, na ktoré budú prizvané aj iné médiá“.