ZOZNAM 11 najlepších sci-fi a fantasy kníh

ZOZNAM 11 najlepších sci-fi a fantasy kníh Ilustr. foto: Martinus

Ak hľadáte knižku pre niekoho, kto sa rád túla ďalekými svetmi a objavuje skrýše bájnych stvorení, sme si istí, určite si vyberiete z nasledujúceho zoznamu od Martinusu.

Dmitry Glukhovsky Stanovište (1. a 2. diel) Dmitry Glukhovsky, autor série o moskovskom metre sa v druhom dieli Stanovišťa vracia do jedinečného postapokalyptického sveta a ďalej rozvíja príbeh o hriechu a jeho odčinení, o zodpovednosti a ľudskej bezohľadnosti. Viac o knihe.

Jennifer Saint Ariadna Silný príbeh o sesterskom vzťahu, o intrigách bohov a polobohov a nechýba ani strata, zrada a obávaný Minotaurus, ktorý je potupou svojej rodiny. Je to kniha o silných ženách, ktoré sa často stanú obeťami mužskej ctižiadosti. Viac o knihe.

TJ Klune Dom na azúrovom pobreží Kniha o spojení medzi ľuďmi, o vzťahoch, o tom že nie je dôležité ako človek vyzerá alebo do akej „kategórie“ spadá. Viac o knihe.

Odporúčame aj:


Brandon Mull Dragonwatch: Dračia hliadka Brandon Mull, obľúbený fantasy autor, prichádza s novou sériou Dragonwatch, ktorá voľne nadväzuje na jeho predošlú populárnu sériu Fablehaven. Tentokrát sa dej odohráva v dračom svete. Viac o knihe.

Isaac Asimov Nadácia a Zem Isaac Asimov je pojem svetovej sci-fi literatúry a séria Nadácia je dnes považovaná za základný kameň moderného sci-fi žánra. Viac o knihe.

Anthony Reynolds Skaza Objavte impozantný príbeh mágie, pomsty a kráľovstva na pokraji zrútenia v prvom románe zo sveta úspešnej hry League of Legends. Viac o knihe.

Kazuo Ishiguro Klára a slnko Klára je vysokointeligentný, špeciálne naprogramovaný robot, ktorého účelom je byť priateľkou a spoločníčkou dospievajúcemu dieťaťu. Jedného dňa si Kláru kúpia rodičia Josie… Viac o knihe.

John Howe Putovanie po Stredozemi Ak milujete svet Pána prsteňov a Hobita, táto krásna knižka vám nesmie v knižnici chýbať. Kniha je obohatená aj o nádherné ilustrácie, na ktorých si dal John Howe naozaj záležať. Viac o knihe.

Ben Aaronovitch Mesiac nad Soho
Mesiac nad Soho je druhý diel série Rieky Londýna. Mnohí z vás si určite obľúbili strážmajstra Petra Granta, úradujúceho v Londýne, vyšetrujúceho brutálnu vraždu čarodejníckeho inšpektora. Táto kniha je tak trochu mestské fantasy, obsahuje prvky mágie, tajomstvá, záhady a prvky čierneho humoru. Viac o knihe.

Andy Weir Posledná šanca

Ryland Grace práve sa prebral z dlhoročného spánku, ďaleko od planéty Zem, dezorientovaný a zmätený. Viac o knihe.

Juraj Červenák Zakliaty kláštor
Dobrodružný príbeh s prvkami detektívky, westernu a gotického hororu. Odohráva sa na Slovensku a vystupujú v ňom mnohé známe aj menej známe osobnosti … Viac o knihe.

Kolekciu zostavila Natália Lichnerová z Martinusu