Kampaň Moji milí Slováci získala prvenstvo na celosvetovej súťaži (VIDEO)

Kampaň Moji milí Slováci získala prvenstvo na celosvetovej súťaži (VIDEO) Marta Cesnaková (Slovenská sporiteľňa), Ondřej Kořínek (Zaraguza) Foto: PR klub

Kampaň Moji milí Slováci od Slovenskej sporiteľne a Zaraguzy oslavuje celosvetový úspech, rovnako aj „Chytrej výčap“ od Plzeňského Prazdroja. Vo štvrtok na slávnostnom vyhlásení v indickom Chennai oba projekty získali 1. miesto v prestížnej celosvetovej súťaži World Public Relations and Communication Awards.  Stali sa tak najlepšie vyhodnotenými kampaňami v konkurencii z celého sveta.

Projekt "Moji milí Slováci" zadávateľa Slovenská sporiteľňa a agentúry Zaraguza získal prvenstvo v kategórii Best Digital and Social Media a "Chytrej výčap" zadávateľa Plzeňský Prazdroj a agentúry Svengali Communications získala prvenstvo v kategórii Corporate Reputation.

Obe práce do celosvetovej súťaže poslala odborná porota československej komunikačnej súťaže Zlatý středník, ktorú organizuje český PR Klub.

Adriana Suská (Svengali Communications), Pavel Vlček (PR Klub), Marta Cesnáková (Slovenská sporiteľňa), Ondřej Kořínek (Zaraguza) Foto: PR klub

World Public Relations and Communication Awards je významnou medzinárodnou súťažou s 11-ročnou históriou, ktorú organizuje medzinárodná organizácia Global Alliance for Public Relations and Communication Management.

Projekt “Moji milí Slováci” sa sústredil na podporu slovenskej spoločnosti v turbulentnom čase inovatívnym využitím technológie syntetizácie hlasu. „Oživili sme hlas nezabudnuteľného Jula Satinského, ktorý svojím humorom povzbudil národ k optimizmu. Táto integrovaná kampaň postavená na technológii ukrajinského startupu Respeecher sa stala najznámejšou kampaňou sporiteľne za poslednú dekádu,” povedala Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne.

“V reakcii na energetickú krízu sme vlani spustili projekt Chytrej výčap, ktorý pomôže krčmárom znížiť spotrebu energií a vody v rámci výčapu, a tým im ušetrí náklady. Zároveň tým znížime environmentálny vplyv čapovaného piva. To zapadá do dlhodobej stratégie Prazdroja – rozvíjať unikátnu českú pivnú kultúru a zároveň sa správať zodpovedne a udržateľne. A vďaka komunikácii projektu sa nám navyše podarilo priviesť pozornosť českých i svetových médií, verejnosti a kľúčových stakeholderov k tejto téme,“ hovorí Pavlína Kalousová, riaditeľka firemných vzťahov a komunikácie Plzeňského Prazdroja.