Kampaň Moji milí Slováci s hlasom Satinského získala celosvetový úspech (VIDEO)

Kampaň Moji milí Slováci s hlasom Satinského získala celosvetový úspech (VIDEO) Ilustr. foto: Slovenská sporiteľňa

Integrovaná kampaň od Slovenskej sporiteľne v spolupráci s agentúrou Zaraguza sa prebojovala medzi tri najúspešnejšie projekty kategórie Best Digital and Social Media v celosvetovej súťaži World Public Relations and Communication Awards, informuje PR Klub.

World Public Relations and Communication Awards je profesionálnou medzinárodnou súťažou s 11-ročnou históriou, ktorú organizuje Global Alliance for Public Relations and Communication Management. V tomto roku porotcovia tejto celosvetovej súťaže hodnotili tiež dva projekty, ktoré postúpili z československej súťaže Zlatý středník. Do súťaže ich prihlásila česká organizácia PR Klub, ktorá organizuje v Česku už 21 rokov Zlatý středník, do ktorého už 4 roky prijíma aj prihlášky od zadávateľov a agentúr zo Slovenska.

Medzi TOP3 projekty sa vo svojich kategóriách tohtoročných World Public Relations and Communication Awards umiestnili práce „Moji milí Slováci“ zadávateľa Slovenská sporiteľňa a agentúry Zaraguza a „Chytrej výčap“ od Plzeňského Prazdroja a agentúry Svengali Communications.

Moji milí Slováci a Šikovnej výčap stavili na moderné technológie

Prvý úspešný projekt “Moji milí Slováci” sa sústredil na podporu slovenskej spoločnosti v turbulentnom čase inovatívnym využitím technológie syntetizácie hlasu. „Oživili sme hlas nezabudnuteľného Jula Satinského, ktorý svojím humorom povzbudil národ k optimizmu. Táto integrovaná kampaň postavená na technológii ukrajinského startupu Respeecher sa stala najznámejšou kampaňou sporiteľne za poslednú dekádu,” vysvetľuje Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne. O víťazstvo bude bojovať v kategórii Best Digital and Social Media.


“V reakcii na energetickú krízu sme vlani spustili projekt Chytrej výčap, ktorý pomôže krčmárom znížiť spotrebu energií a vody v rámci výčapu, a tým im ušetrí náklady. Zároveň tým znížime environmentálny vplyv čapovaného piva. To zapadá do dlhodobej stratégie Prazdroja – rozvíjať unikátnu českú pivnú kultúru a zároveň sa správať zodpovedne a udržateľne. A vďaka komunikácii projektu sa nám navyše podarilo priviesť pozornosť českých i svetových médií, verejnosti a kľúčových stakeholderov k tejto téme,“ hovorí Pavlína Kalousová, riaditeľka firemných vzťahov a komunikácie Plzeňského Prazdroja.

Finálne umiestnenie projektov prihlásených z československého Zlatého středníka bude známe v druhej polovici septembra, keď budú vyhlásené výsledky svetových PR cien na slávnostnom galavečere v indickom Chennai, kde sa tento rok uskutoční globálny kongres členských organizácií Global Alliance for Public Relations and Reputation Management.