FT: Apple mení plány na výrobu Vision Pro

FT: Apple mení plány na výrobu Vision Pro Foto: Apple

Spoločnosť Apple bola nútená výrazne znížiť odhad výroby svojej súpravy pre rozšírenú realitu Vision Pro kvôli zložitému dizajnu a problémom pri výrobe. Uvádza to denník Financial Times (FT) s odvolaním sa na zdroje oboznámené s výrobným procesom. Navyše Apple odložil aj plány na cenovo dostupnejšiu verziu.

Apple predstavil Vision Pro, ktorá je vyvrcholením viac ako sedemročného vývoja, na začiatku minulého mesiaca. V Spojených štátoch má byť k dispozícii začiatkom budúceho roka za cenu 3499 USD. To je viac ako trojnásobok najdrahšej náhlavnej súpravy pre zmiešanú a virtuálnu realitu firmy Meta, majiteľa Facebooku.

Jediným zmluvným výrobcom náhlavnej súpravy pre Apple je čínska firma Luxshare. Podľa zdrojov sa čínska firma pripravuje v budúcom roku na výrobu menej ako 400 000 kusov Vision Pro. Podľa FT však mal Apple interný cieľ predať za prvých 12 mesiacov až jeden milión kusov náhlavnej súpravy. Apple a Luxshare na žiadosť o komentár nereagovali.

Dvaja bližšie neidentifikovaní čínski dodávatelia komponentov potom uviedli, že Apple v prvom roku požaduje dodávky iba pre 130.000 až 150.000 kusov.

Hlavným problémom je výroba micro-OLED obrazoviek pre zariadenia, uviedol FT. Apple nie je spokojný s produktivitou dodávateľov. Pre prototyp vyrobila obrazovky firma Sony v spolupráci s výrobcom čipov TSMC.