Projekt Flashnews, ktorý viedol novinár Filip Horký, končí

Projekt Flashnews, ktorý viedol novinár Filip Horký, končí Reprofoto Sezman

Spoločnosť Livesport končí s projektom FlashNews, ktorý ponúkal používateľom globálne spravodajstvo na mieru. Informoval o tom dnes server Lupa.cz. s odkazom na zástupcu firmy. Služba bola po dvoch rokoch v strate a nedosiahla plánované tržby ani návštevnosť.

FlashNews fungoval ako moderný agregátor správ - podľa jeho tvorcov vedel triediť mediálny obsah tak, aby sa ľudia rýchlo a jednoducho dostali k maximu informácií, ktoré ich zaujímajú, a to odkiaľkoľvek na svete.

Technologicky náročný projekt podľa šéfa projektu Filipa Horkého po dvoch rokoch nesplnil očakávania v dosahovanej návštevnosti a následne ani objemu tržieb.

"Vzhľadom k vysokým nákladom, ktoré nepokryje predaj inzercie, sme sa rozhodli zmeniť biznis model FlashNews a služby pre webové aj mobilných užívateľov ukončiť. Vyvinuté technológie a know-how plánujeme využitie v segmente B2B služieb," povedal Horký Lupe.

Služba Flashnews odštartovala v decembri 2020. Onedlho musela riešiť protesty niektorých vydavateľov, ktorí nesúhlasili s preberaním svojich textov do spravodajského agregátora. Spoločnosť ich preto zo svojej platformy odstránila.

Firmy skupiny eVysledky sa zaoberajú vývojom, prevádzkovaním a akvizíciami technologických projektov spojených prevažne so športom. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je eVysledky.com, jeden z vedúcich svetových poskytovateľov športových informácií. Rýdzo česká firma vyvíja weby a aplikácie s rýchlym spravodajstvom z niekoľkých desiatok športov. Niektorú z aplikácií eVysledky.com si do svojich mobilných zariadení stiahlo vyše 100 miliónov fanúšikov. Vlani skupina zvýšila čistý zisk o 15 percent na 1,33 miliardy korún.