Šimkovičová v spore s Kostelným je obeťou vlastného nekultúrneho nastavenia

Šimkovičová v spore s Kostelným je obeťou vlastného nekultúrneho nastavenia Foto: SND a MKSR

Niet lepšej reklamy pre predstavenie ako pobúrenie aktuálnej ministerky kultúry a propagátorky dezinfoscény Martiny Šimkovičovej. Tá si chce predvolať herca Ľuboša Kostelného aj šéfa SND Mateja Drličku na koberček. Tvrdí, že počas predstavenia sa stala obeťou šikany.

„Počas predstavenia kričal Kostelný v jeho postave homosexuála do mikrofónu, že nenávidí Martinu Simkovicu, nedopovedal to teda celé. Tak ja sa pýtam a budem sa pýtať aj pána riaditeľa, aj tohto konkrétneho herca, keďže je platený z peňazí štátnych, lebo je zamestnaný v štátnej inštitúcii a hrá tam, že či je toto v súlade s demokraciou,“ povedala Šimkovičová v dezinformačnom rádiu Infovojna, na čo dnes upozornil web Aktuality.sk.

„Toto je šikana absolútna, politická šikana, pretože zoberme si, koľko ľudí je na jednom predstavení. Toto je politický aktivizmus a šikana. Neviem, ako by sa páčilo pánovi Kostelnému, ktorého sa budem pýtať z očí do očí, ak by sa toto robilo jeho osobe,“ pokračovala Šimkovičová.

Podľa informácií Omediach.com Kostelný v sobotu počas hry "Sme v pohode" spomenul meno ministerky. Nie je to nič výnimočné ani neobvyklé, ministerka asi často do divadla nechodí, herci bežne robia narážky na aktuálne dianie. V inscenácii "Sme v pohode", ktorá je o queer ľuďoch, hrá Kostelný homosexuála. Šimkovičová sa roky netají svojimi netolerantnými a urážlivými homofóbnymi názormi. Práve kvôli ním sa s ňou v minulosti rozlúčili v televízii Markíza a takmer s nimi vyhrala titul Homofób roka.

Odporúčame aj: Šimkovičová je roky nástrojom proruskej dezinfoscény

Šimkovičová nie je obeťou žiadnej divadelnej šikany, ale vlastných homofóbnych prehlásení a nekultúrneho nastavenia. Svoj aktuálny obraz v umeleckej obci si vytvorila sama a cenzúrou a vyhrážkami si ho zo dňa na deň len "vylepšuje".