Exkluzívny duel Pellegrini vs. Korčok sa stal najsledovanejším programom roka (FOTO, VIDEO)

Exkluzívny duel Pellegrini vs. Korčok sa stal najsledovanejším programom roka (FOTO, VIDEO) Foto: Markíza

Televízia Markíza v pondelok 18. marca odvysielala hneď dva duely prezidentských kandidátov pod názvom Prezident 2024: Predvolebná diskusia. Najostrejšie sledovaným bol diskusný súboj dvoch najhorúcejších kandidátov na post hlavy štátu - Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka. V oboch hlavných cieľových skupinách sa stal suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V univerzálnej cieľovej skupine 12+ dokonca išlo o zatiaľ najsledovanejší program od začiatku tohto roka.

Debatu prezidentských favoritov moderovanú Michalom Kovačičom si nenechalo ujsť celkovo 632-tisíc divákov starších ako 12 rokov a stala sa tak doposiaľ najsledovanejším programom tohto roka na celom trhu. Aspoň na tri minúty si reláciu zaplo dokonca až 875-tisíc divákov (AvRch v CS 12+)*, informuje televízia v tlačovej správe.

Výrazný divácky záujem vzbudila aj podvečerná relácia Prezident 2024: Predvolebná diskusia, ktorá mala po 17:00 hod. priniesť duel prezidentských kandidátov Štefana Harabina a Igora Matoviča. Keďže Štefan Harabin sa napokon rozhodol diskusie nezúčastniť, TV Markíza uplatnila tzv. inštitút prázdneho kresla a moderátorka Gabriela Kajtárová viedla debatu iba s Igorom Matovičom.

Foto: Markíza

Táto diskusná relácia k obrazovkám TV Markíza pritiahla celkovo 373-tisíc divákov, pričom v čase vysielania mala dosah až na 608-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

"Diváci a čitatelia mohli sledovať všetky predvolebné duely naživo aj na spravodajskom portáli TVNOVINY.sk. V špeciálnom pondelkovom vysielaní redakcia Markízy zachytávala príchody jednotlivých prezidentských kandidátov do štúdia, online reláciou v externom štúdiu pred budovou TV Markíza sprevádzal Martin Prôčka so svojimi hosťami. Niekoľkohodinové online vysielanie spolu s najočakávanejším prezidentským duelom Pellegrini vs. Korčok a s analýzami odborníkov si naživo do celého sveta zaplo vyše 26 000 ľudí, čo patrí medzi najlepšie výsledky vysielania naživo v meraní webu," píše Markíza.

*Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Od 1. 1. 2024 sú dáta analyzované v novej komerčnej cieľovej skupine 13-55. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, Google Analytics