Odštartovali nové športové stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6

Odštartovali nové športové stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6 FOto: Nova Sport

Skupina Nova spúšťa dva spúšťa v ČR a na Slovensku dva nové športové kanály Nova Sport 5 a Nova Sport 6. Stanice ponúknu seriál závodov formule 1 a MotoGP alebo zápasy zmiešaných bojových umení (MMA) organizácie UFC (Ultimate Fighting Championship).

 Nova Sport 5, ktorá začne vysielať 29. februára 2024 prvým okruhom v F1 – Veľkou cenou Bahrajnu.

Stanica sa zameria na motošport a jej prioritou budú preteky formuly 1, formuly 2, formuly 3, F1 Academy a Porsche Supercupu. Moderátorský tím F1 tvoria Josef Král, Števo Eisele, Pavel Fabry a Jitka Poláková. Stanica divákom ďalej ponúkne závody WorldSBK a živé prenosy motošportu doplnia ďalšie motoristické programy a magazíny. Na stanici Nova Sport 5 budú môcť diváci sledovať aj popredné európske futbalové ligy – Bundesligu, LaLigu a Seriu A.

Nova Sport je športová televízna značka, ktorá vysiela od roku 2008. V septembri 2015 začala vysielať stanica Nova Sport 2. V lete roku 2021 sa počet športových staníc skupiny Nova zdvojnásobil, keď sa začalo vysielanie Nova Sport 3 a 4. Medzi najprestížnejšie športové súťaže, ktoré diváci mohli doteraz na Nova Sport sledovať, patrí Liga majstrov UEFA, NHL, NBA alebo Bundesliga.

Stanicu Nova Sport 5 ponúknu svojim zákazníkom v ČR distribútori O2 Czech Republic, Skylink a Telly, stanica Nova Sport 6 bude k dispozícii v ponuke O2 Czech Republic a Telly. S ďalšími distribútormi Nova naďalej rokuje.

Nova Sport 5 ponúkne svojim zákazníkom Skylink. Oba kanály budú od 29. februára 2024 dostupné pre predplatiteľov Voyo na Slovensku.

S ostatnými operátormi prebiehajú rokovania. Kým Nova Sport 1 a 2 šíria mnohí hráči na trhu, tretí a štvrtý okruh už má iba Telekom, Digi TV, Orange a Skylink, píše Živé.sk.

Nova Sport 6 odvysiela naživo všetky nadchádzajúce galavečery UFC.

„Tento krok je súčasťou našej neustálej snahy poskytovať vysoko kvalitný obsah, ktorý spĺňa očakávania tých najnáročnejších divákov. Skupina Nova, ako predchádzajúci vlastník vysielacích práv pre UFC, pomohla vybudovať a rozšíriť popularitu MMA v Česku a na Slovensku. Sme teda nesmierne radi, že sa "UFC vracia po krátkej odmlke späť domov na Nova Sport. Českí fanúšikovia MMA tak iba u nás opäť nájdu prenosy najprestížnejšej organizácie sveta," uviedol vedúci športového programu skupiny Dušan Mendel.