Zomrel ruský televízny reportér, ktorý utrpel zranenie v bojoch na Ukrajine

Zomrel ruský televízny reportér, ktorý utrpel zranenie v bojoch na Ukrajine Reprofoto EP

Zomrel reportér ruskej televíznej stanice Rossija-24, ktorý podľa ruského ministerstva obrany v stredu utrpel zranenie pri ukrajinskom dronovom útoku v Záporožskej oblasti. Úrad pritom v stredu tvrdil, že novinár je mimo ohrozenia života.

Agentúra TASS dnes s odvolaním sa na šéfa ruského zväzu novinárov Vladimíra Solovjova napísala, že svojim zraneniam podľahol. "Tragická správa, nenahraditeľná strata pre našu televíznu stanicu. Náš korešpondent Boris Maksudov, ktorý pracoval v oblasti zvláštnej vojenskej operácie a dostal sa pod paľbu ukrajinských ozbrojených síl, podľahol zraneniam bez toho, aby nadobudol vedomie," uviedol moderátor stanice vo vysielaní.

Záporožská oblasť je jedným zo štyroch ukrajinských regiónov, ktoré Moskva vlani čiastočne okupovala a nezákonne anektovala. Miesto, kde k útoku na skupinu ruských novinárov došlo, ruské úrady nespresnili.

Od začiatku ruského vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 zomrelo v bojových oblastiach zhruba 15 novinárov, napísala s odkazom na bilancie profesijných organizácií agentúra AFP.