Majiteľ Markízy otvára spravodajskú redakciu v Bruseli

Majiteľ Markízy otvára spravodajskú redakciu v Bruseli

Spoločnosť CME, ktorá na Slovensku prevádzkuje televíznu skupinu Markíza, začne od júla prevádzku novej spravodajskej redakcie v Bruseli. V štábe zasadnú reportéri z komerčných televíznych staníc CME v Bulharsku, Rumunsku a Českej republike, pričom dianie pre Slovensko a Česko bud pokrývať český spravodajca. CME to uviedla v tlačovej správe.

Spravodajský tím by mali na jeseň doplniť aj redaktori z RTL Chorvarsko a Pop TV Slovinsko. do Európskeho parlamentu.

O investícii do zriadenia spravodajskej redakcie v Bruseli rozhodla CME na základe úspešného vyslania spravodajského tímu TV Nova z Bruselu počas predsedníctva Českej republiky v Európskej komisii a v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu.

Spravodajská redakcia CME bude slúžiť ako základňa, z ktorej budú spravodajcovia CME pre svojich divákov sprostredkovávať dianie v EÚ, NATO a ďalších európskych krajinách. "Cieľom spoločnosti CME je prinášať nestranné a kvalitné spravodajstvo a spravodajské programy. Veríme, že zriadenie redakcie v Bruseli ďalej zvýši kvalitu nášho spravodajstva a umožní nám ešte lepšie vyjsť v ústrety našim divákom a prinášať im potrebné informácie," uviedol zástupca generálneho riaditeľa CME Dušan Švalek.

Prvými reportérmi novej redakcie CME budú Desislava Minčevová-Raoulová z bTV pre Bulharsko, Háta Sassmannová z TV Nova pre Českú republiku a Slovensko a Camelia Dontuová z PRO TV pre Rumunsko.