Upozorňujeme na 16 absurdností, ktoré obsahuje novela Trestného zákona (ZOZNAM)

Upozorňujeme na 16 absurdností, ktoré obsahuje novela Trestného zákona (ZOZNAM) Ilustr. foto: UV SR

Novela Trestného zákona z dielne vládnej koalície je plná hieroglyfov, ktoré musia byť pre bežného poslanca úplne nečitateľné. A práve oni túto novelu schvaľujú. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) preto dnes upozornila na 16 absurdností, ktoré zmeny trestnej politiky prinesú.

 „Tejto problematiky sa chytili sudcovia a prokurátori a začali tieto hieroglyfy lúštiť, pretože ani oni v tom nemajú jasno. Pričom práve oni sú tí, ktorí budú s novelou v budúcnosti pracovať. Trvalo celé týždne, kým sa do toho ponorili, pretože je to extrémne náročné čítanie,“ povedal predseda SaS Richard Sulík s tým, že je rád, že sa podarilo rozpravu k novele natiahnuť. „Vďaka tomu začíname mať v novele jasno, keďže je v nej všetko totálne zakamuflované,“ dodal.

 

Zoznam absurdností, ktoré novela obsahuje, dostanú do svojich poslaneckých lavíc všetci poslanci. „Som zvedavý, čo to urobí s ich svedomím. Sú aj takí poslanci, ktorí majú záblesky svedomia a žijú slušný život. Neverím, že sa budú chcieť pod toto podpísať, keďže aj oni majú susedov, priateľov, známych, niektorí sú starostami či primátormi,“ uviedol Richard Sulík s tým, že to budú musieť vysvetľovať ľuďom, ktorých budú denne stretávať. Zároveň pripomenul jedinú požiadavku, ktorú opozícia má, a teda novelu stiahnuť a predložiť ju opäť, pokojne aj v rovnakom znení, do riadneho legislatívneho procesu. „Verím, že ich osvieti a novelu stiahnu,“ dodal na záver.