Peter Pellegrini je mimoriadne nebezpečný pre Slovensko a spravodlivosť

Peter Pellegrini je mimoriadne nebezpečný pre Slovensko a spravodlivosť Foto: NR SR

Hnutie SLOVENSKO sa ohradzuje voči krokom predsedu NR SR Petra Pellegriniho, ktorý len plní zadania Roberta Fica a pomáha demontovať právny štát.

 

„Peter Pellegrini je hlavným vinníkom zatvárania úst opozícii. Práve on tvrdil, že nesiahne na právo poslancov vyjadriť sa v rozprave k novele trestného zákona podľa zákona o rokovacom poriadku, aby krátko potom spravil opak,“ povedal poslanec NR SR Gábor Grendel.

Minister spravodlivosti sa snažil presvedčiť verejnosť o drakonických trestných sadzbách, ktoré treba znížiť, ale už dnes majú sudcovia zákonnú možnosť udeliť aj nižšie tresty. „Koalícia nemá žiadne pravdivé argumenty iba to, že je to mocenské politické rozhodnutie,“ dodal Grendel.

Ústavný súd sa vyjadril v inej veci, že samotné skrátené konanie nestačí na vyhlásenie protiústavnosti zákona, ale v prípade, ak tam je ešte obmedzenie rozpravy v NR SR, tak už to protiústavné byť môže. Koalícia ignoruje tento judikát Ústavného súdu a valcuje legislatívny proces naďalej.

„Pellegrini je sluha mafie. Je to zlo oblečené do rúcha baránka. Najskôr sa vyjadruje, ako nechá opozícii možnosť vyjadriť sa a rokovať, aby hneď na to spravil opak,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Ľudia okolo Roberta Fica, Petra Pellegriniho a Andreja Danka demontujú právny štát, keď si nadeľujú amnestiu za zločiny, ktoré oni a ich ľudia v minulosti napáchali. Od Pellegriniho záleží, či bude, alebo nebude schválené skrátené legislatívne konanie, aj to, či bude alebo nebude skrátená rozprava v pléne NR SR. Od Pellegriniho a hlasov jeho poslancov sa očakávalo, podľa toho čo sľuboval pred voľbami, že bude iný, ale dnes vidíme, že robí len to, čo robil 19 rokov – slúžil mafii. „Pellegrini je mimoriadne nebezpečný človek pre Slovensko a spravodlivosť,“ povedal predseda hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.