Ficove ceny plynu - ďalší podvod v rade

Peter Pellegrini a Robert Fico tvrdili od začiatku roka, že „Matovičove“ ceny energií sú slabou pomocou domácnostiam. Pravdou bolo, že sme ľuďom výrazne pomohli – ceny elektrickej energie pre domácnosti sa nezvýšili, čím sme boli jedineční v rámci EÚ, a v prípade plynu sme mali druhé najnižšie ceny v rámci krajín EÚ. Fico s Pellegrinim klamali a pokračujú v tom aj teraz.

Súčasní vládni predstavitelia sľubovali pred voľbami lacnejšie energie, lacnejšie potraviny a plnohodnotné 13. dôchodky už tieto Vianoce.

„V prípade elektrickej energie sú zrazu dobré tie nami stanovené zastropované ceny a v prípade plynu sme sa dozvedeli, že v žiadnom prípade plyn nebude lacnejší,“ konštatoval líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

„Nám ÚRSO odporúčil, aby cena plynu pre domácnosti na rok 2023 bola 108 €. My sme ju znížili dotovaním na 30 €, teda o 78 %. Ficovi ÚRSO nastavil cenu na 79 €, a ten bedákal, že to sú sociálni teroristi, a že to nedopustí, a cena ostane rovnaká, teda 30 €. To znamená, že štát pomôže domácnostiam znížením ceny len o 49 %,“ vysvetlil Igor Matovič. Fico teda pomôže priemernej domácnosti približne o 300 € menej, ako sme pomáhali, keď sme boli vo vláde my.

Po nesplnení sľubu o plnohodnotných 13. dôchodkoch či lacnejších potravinách dnes už vieme, že ani lacnejšie ceny energií nebudú, a teda Pellegrini s Ficom aj v tomto oklamali ľudí a konajú inak, ako sľubovali pred voľbami.

„Okradnúť dôchodcov na 13. dôchodku o 200 miliónov € oproti vlastným sľubom, vziať dôchodcom – rodičom 315 miliónov € na rodičovskom dôchodku a ešte priemernú domácnosť okradnúť o 300 € na plyne chce už iný bezcharakter,“ odkázal vládnym predstaviteľom Igor Matovič.

„Bedákanie Roberta Fica nad tým, ako sú na ÚRSO sociálni teroristi, a že ich treba vymeniť je falošné. Prepočítali sme to a ukázali, že k nám sa správalo ÚRSO prísnejšie v čase kríz a napriek tomu sme dokázali pomôcť viac, ako je pomoc, ktorú avizuje vláda Roberta Fica teraz. Robert Fico nechce znížiť ceny, ako to tvrdili pred voľbami, ale zrazu chce zachovať tie „Matovičove“ ceny, ktoré doteraz kritizoval,“ povedal poslanec hnutia Július Jakab.

Hnutie SLOVENSKO znova vyzýva Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby neklamali ľudí a splnili to, čo im sľúbili, pretože ani jeden zo spomínaných sľubov zatiaľ nesplnili.