Šutaja Eštoka podržali ľudia, ktorým záleží na nevyšetrovaní káuz

Matúš Šutaj Eštok zostáva ministrom vnútra. Vo funkcii ho podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) podržali ľudia, ktorým mimoriadne záleží na zahladení a nevyšetrovaní káuz. Do tých sú totiž zapletení buď oni sami alebo ľudia im blízki.

„Smer a SNS veľmi dobre vedia, aké kauzy sa začali počas predchádzajúcej vlády vyšetrovať a aký dopad to na nich malo. Aj preto im extrémne záleží na tom, aby bol na čele ministerstva vnútra človek, na ktorého sa môžu spoľahnúť,“ povedal predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling.

Šutaj Eštok sa stal podľa jeho slov symbolom pomsty Roberta Fica. „Znamená to, že nič sa nebude diať a všetko bude pokračovať tak, ako si Robert Fico želá. Toto všetko sa deje navyše s posvätením Petra Pellegriniho, ktorý sa svojho ministra ani raz nezastal a na jeho obhajobu vystúpil Robert Fico. Toto je signál, že Hlas je úplne zbytočný. Na jednej strane Robert Fico povie, že chce zahladiť všetky kauzy a minister za Hlas ho poslúchne. Na strane druhej predseda druhej koaličnej SNS Andrej Danko chce, aby bola zrušená definícia tranzície a ministerka za Hlas ju zruší. Otázkou teda zostáva, načo nám je Hlas, keďže je úplne rovnaký ako Smer a je jeho súčasťou,“ uviedol na záver B. Gröhling.