SASKA: Prosíme konzervatívnych politikov, aby dali LGBTI+ komunite konečne pokoj

Na LGBTI+ ľuďoch sa nedá robiť politická agenda a preto strana Sloboda a Solidarita (SASKA) prosí politikov z konzervatívneho sveta, aby im dali konečne pokoj. Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa celej LGBTI+ komunite za slová predseda KDH Milana Majerského ospravedlnil, pretože to nie je názor každého jedného konzervatívne zmýšľajúceho človeka.

„Nedá sa robiť politická agenda bez toho, aby ste sa vkrádali či pchali týmto ľuďom do života? Naozaj sme takí malí, slabí, nemohúci, že toto je pre nás agenda? Nevieme sa vyjadriť k hospodárskej stratégii, k vízii, trendom, budúcnosti Slovenska, k ekonomickému rastu či k ekonomike? Namiesto toho sa staráte do života ľudí, ktorí za nič nemôžu. Majerský dal na jednu úroveň korupciu a LGBTI+ ľudí, lenže toto nemožno spájať. Ale žiaľ, to, v čom sa on v danom momente preriekol, a stále si za tým stojí, lebo to povýšil na ďalšiu úroveň, si myslí veľa ľudí z daného prostredia,“ povedal kandidát SASKY Alojz Hlina. Ako dodal, úspech KDH nemôže byť mixom jarmočného vyrevovania a kreslenia terčov na ľudí z LGBTI+ komunity.

Podľa poslanca za SASKU Ondreja Dostála láska medzi osobami rovnakého pohlavia a ich partnerské vzťahy nijako neohrozujú páry rôzneho pohlavia. „Nepoškodzuje ich láska, ale neznášanlivosť, hrubosť vo vyjadrovaní, nerešpektovanie ľudskej dôstojnosti či neochota priznať iným ľuďom rovnaké práva z ideologických predsudkov. Tento spor je vykladaný ako spor liberálov a konzervatívcov, no vôbec to tak nie je,“ vysvetlil O. Dostál.

„Ľudia zomierajú pre zlý stav zdravotníctva, deti utekajú do zahraničia, no konzervatívni politici sa tešia, ako naložia LGBTI+ ľuďom. Namiesto toho, aby sme riešili, ako zachrániť zdravotníctvo, aby naši blízki zbytočne nezomierali, tak riešime LGBTI+ komunitu. Nie títo ľudia, ale zdravotníctvo by malo byť témou číslo jedna týchto volieb,“ dodala na záver tímlíderka SASKY pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.