VšZP ponúka rodičom komplexnú a praktickú pomoc

VšZP ponúka rodičom komplexnú a praktickú pomoc Foto:VšZP

August a september patria dlhodobo medzi mesiace, kedy prichádza na svet najviac detí. Potvrdzujú to aj štatistické údaje. Príchod bábätka však môže obrátiť život rodiny hore nohami. VšZP chce byť pri svojich poistencoch blízko aj v takýchto chvíľach, preto ponúka pomoc pre dieťa aj rodičov, a to už od začiatku novej životnej etapy.

Už počas tehotenstva je dobré myslieť na to, aby bolo zdravie vášho dieťaťa od narodenia v dobrých rukách. „Od augusta 2022 platí na Slovensku pri poisťovaní novorodencov legislatívna zmena, podľa ktorej je bábätko s trvalým pobytom na území Slovenska po narodení automaticky poistencom tej zdravotnej poisťovne, v ktorej je v čase jeho narodenia poistená matka,“ pripomína manažérka oddelenia komunikácie VšZP Eva Peterová.

Mamička, poistenka VšZP už v pôrodnici dostáva od svojej poisťovne štartovací balíček plný užitočných vecí pre seba a novorodenca, kde nájde okrem iného, aj informácie o psychosomatickom vývoji dieťatka, dojčenskú vodu, plienky, krém na zapareniny, vlhčené obrúsky či detskú kozmetiku. „Užitočným benefitom pre rodičov je aj príspevok na prenájom monitora dychu pre bábätko, ktorý pomáha predchádzať syndrómu náhleho úmrtia,“ dopĺňa E. Peterová. Monitor dychu zachytáva srdcovú činnosť a dych dieťaťa a ak dôjde k ich výpadku, rodičov na problém okamžite upozorní.

Rodičia určite ocenia aj novú službu Dr. Nonstop+ v rámci vernostného programu Vernosť+, ktorá im umožňuje spojiť sa so všeobecným lekárom či pediatrom kedykoľvek a odkiaľkoľvek. „Dr. Nonstop+ je neoceniteľnou službou pre každého, kto nevie sám vyhodnotiť svoj zhoršený zdravotný stav alebo stav svojho dieťaťa. Predstavuje výraznú pomoc aj pre pohotovosti a lekárov, keďže ich dokáže odbremeniť od návalu tých pacientov, ktorým lekár vie pomôcť aj na diaľku,“ vysvetľuje lekárka a podpredsedníčka predstavenstva VšZP MUDr. Beata Havelková.

Aj vďaka digitálnej diagnostike lekár relevantne vyhodnotí zdravotný stav dieťaťa a zodpovedne vám poradí, či je nutné, aby ste s ním navštívili lekára, resp. pohotovosť. „Ak usúdi, že v prípade vášho dieťaťa postačí starostlivosť v domácom prostredí, dá vám presné odporúčania, a ak má možnosť dostatočne vyhodnotiť zdravotný stav poistenca, vystaví dieťaťu aj eRecept,“ spresňuje lekárka. S lekárom sa môžete spojiť prostredníctvom telefonicky, cez chat alebo cez videohovor. Táto služba je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Z Peňaženky zdravia MAXI, ktorá je súčasťou mobilnej aplikácie VšZP, môžu rodičia či zákonní zástupcovia detí čerpať až 200 eur na kategorizované lieky a dietetické potraviny na predpis a tiež využiť mnohé zľavy na detské oblečenie, plienky či kozmetiku, ktoré v prvých mesiacoch života s bábätkom potešia aj rodinnú peňaženku. Každý nový poistenec, ktorý sa stane klientom VšZP od 1. 1. 2024 okrem toho získava aj uvítací bonus 50 eur na voľnopredajné lieky.

VšZP je tu s ponukou pomoci aj vtedy, ak poistenec hľadá odbornú radu či podporu. Tehotné ženy či mamičky môžu využiť službu komplexného bezplatného predpôrodného a popôrodného poradenstva, kde im skúsené pôrodné asistentky poradia v otázkach prípravy na pôrod, starostlivosti o bábätko či v oblasti dojčenia. Poisťovňa myslí aj na duševné zdravie matiek a ponúka im rovnako bezplatné psychologické poradenstvo.

Ak aj vy chcete využívať služby vernostného programu Vernosť+, medzi ktoré patrí aj Dr. Nonstop+, získať prístup k množstvu benefitov z Peňaženky zdravia či uvítací bonus, prepoistite sa do VšZP do 30. septembra. Môžete tak urobiť aj online alebo v ktorejkoľvek pobočke VšZP na Slovensku. Poisťovňu je možné zmeniť len raz ročne.