Zadržanie šéfa PPA potvrdilo, že protikorupčné hnutie OĽANO už je len chimérou

Zadržanie generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozefa Kissa a generálnej tajomníčky služobného úradu ministerstva pôdohospodárstva Zuzany Nouzovskej je podľa strany Sloboda a Solidarity (SASKY) potvrdením, že protikorupčné hnutie OĽANO už je len chimérou.

„Generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss, ktorého dnes zadržala NAKA, bol nominantom OĽANO- konkrétne Samuela Vlčana. Napriek očakávaniam verejnosti, že konečne prestane byť ministerstvo pôdohospodárstva a agentúra PPA prepletená korupciou, sa opak stal pravdou. Po tom ako si Samuel Vlčal prihodil je toto ďalšou kvapkou pre OĽANO, ktoré sa pýšilo svojou protikorupčnosťou,“ uviedol predseda SASKY Richard Sulík.

Podľa tímlíderky SASKY pre pôdohospodárstvo Jarmily Halgašovej vrhá zadržanie šéfa PPA zlé svetlo aj na poctivých úradníkoch agentúry. „OĽANO prestalo byť protikorupčným hnutím akonáhle sa dostalo k moci. Tento naratív bol evidentne len na prilákanie voličov. Úplná digitalizácia PPA je jedinou cestou, ako sa dá PPA zaradiť medzi transparentné a funkčné organizácie. SASKA to má v programe ako prioritu a bude to jedna z prvých vecí, ktorú budeme riešiť po voľbách,“ doplnila Jarmila Halgašová.