Kollár k vyhláseniu Dzurindu: Som šokovaný a sklamaný

Reakciou Miroslava Kollára na aktuálne vyhlásenie Mikuláša Dzurindu za Prípravný výbor Modrí-Európska ľudová strana.

SOM ŠOKOVANÝ A SKLAMANÝ

Nerozumiem postoju Mikuláša Dzurindu. Ak je to teda tak, ako dnes ohlásili médiá, pretože my sme od neho žiadne oficiálne oznámenie o jeho odchode z projektu Modrej koalície doteraz nedostali.

My ideme presne podľa memoranda a dohodnutého scenára spájania stredopravých politických síl. Premenovali sme stranu, komunikujeme o stanovách a príprave snemu v marci. A rokujeme s ďalšími možnými politickými partnermi.

Naposledy sme s M. Dzurindom komunikovali v nedeľu. Avizoval som mu, že nás tento týždeň čaká spoločné stretnutie s ďalšími áčkovými politikmi (na najvyššej úrovni) o spájaní, aby sme skoordinovali ďalší postup. Dnes večer nás čaká pracovné rokovanie s premiérom Hegerom o detailoch spolupráce, tento týždeň plánujeme predsedníctvo, na ktorom máme riešiť detaily zvolania snemu, keďže rokovania sa blížili do finále.

Som presvedčený, že len spoluprácou proeuópskych demokratov na jednej spoločnej kandidátke môžeme zabrániť prepadnutiu voličských hlasov a možnému zvratu v demokratickej a európskej budúcnosti Slovenska. Preto budeme pokračovať v spoločných rokovaniach s cieľom pripraviť širokú kandidátku, ktorá dá ľuďom nádej na slušnú proeurópsku politiku a verím, že vo finále bude na palube tohto spájania aj sám Mikuláš Dzurinda.

Miroslav Kollár
Predseda strany Modrá koalícia