Smutná správa: Zomrela speváčka Barbara Haščáková (FOTO)

Smutná správa: Zomrela speváčka Barbara Haščáková (FOTO)

Vo veku 43 rokov zomrela 22. novembra na Floride v USA slovenská speváčka Barbara Haščáková. Potvrdil to pre TASR brat zosnulej umelkyne Andrej Haščák. Uviedol, že lekári v nemocnici Memorial Hospital v meste Sarasota, kde žila, určili ako príčinu smrti náhlu cievnu mozgovú príhodu.

Zdroj: Facebook Barbara Haščáková"Posledná rozlúčka s Barbarou sa uskutočnila v utorok 28. novembra na miestnej rímskokatolíckej fare. Komorný akt sa konal v prítomnosti najbližšej rodiny a úzkeho okruhu priateľov. V nasledujúcich týždňoch budú jej telesné pozostatky prenesené v urne na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košiciach," uviedol Haščák pre TASR.

Spevu sa venovala od malička a od šiestich rokov sa učila hrať na klavír.Vo februári roku 1994 naspievala vokály v piesni „Pár bielych ruží“ skupiny Maduar, hlasový talent prejavila tiež v ďalších piesňach tejto skupiny: „Anjel“, „I feel good“ a „Do it“ (posledné dve v angličitne). Neskôr zo skupiny Maduar odišla spolu s Erikom Arestom (po nezhodách s ostatnými členmi) a založili skupinu Mc Erik & Barbara.

V druhej polovici roku 1997 Barbara vydala prvý sólový album s názvom Barbara. Duo Mc Erik & Barbara sa oficiálne na jeden rok rozdelilo, v decembri 1998 došlo k definitívnemu rozpadu dua. V tomto roku získala aj ocenenie Slávik 1998.

V októbri 1999 vyšiel Barbarin druhý album Ver, že ja. Krátko po vydaní albumu Barbara odišla do USA, kde vydala dva albumy: Secrets of Happiness a Christmas album. Na Slovensku vyšiel ešte jeden album: Me & My Music.

Od roku 2000 žila a pôsobila v Spojených štátoch.

V roku 2014 dala speváčka opäť o sebe vedieť aj na slovenskej hudobnej scéne. Spolu so spevákom Mirom Jarošom naspievala romantický duet Nepozerám.