Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Kniha Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí vyšla po prvý raz v roku 1937 len v pätnásťtisícovom náklade. Nielen Dale Carnegie, ale ani vydavateľ – Simon and Schuster – neočakávali, že by sa predalo viac výtlačkov. Kniha sa však cez noc stala senzáciou a z tlačiarenských strojov vychádzalo vydanie za vydaním, aby sa vyhovelo veľkému záujmu verejnosti.

Teraz vyšla v novom slovenskom vydaní.
Osvojte si šesť spôsobov, ako sa stať obľúbeným; deväť spôsobov, ako nenásilne zmeniť ľudí bez toho, aby sa urazili; a dvanásť spôsobov, ako si ich získať na svoju stranu.

Pomocou tejto knihy dosiahnete zlepšenie v ôsmych smeroch:

1. Vybŕdnete z bežných rutinných postupov, napadnú vám zaujímavé myšlienky, získate nové predstavy a ambície.
2. Ľahko a rýchlo získate nových priateľov.
3 Vaša popularita vzrastie.
4. Dokážete získať iných na svoju stranu.
5. Vzrastie váš vplyv i schopnosť dotiahnuť veci do konca.
6. Poradíte si pri riešení sťažností, naučíte sa vyhýbať sa konfliktom, vaša komunikácia s druhými bude bez ťažkostí a stane sa príjemnou.
7. Naučíte sa ľahko hovoriť a stane sa z vás zábavný spoločník.
8. Dokážete viac nadchnúť svojich spolupracovníkov.

Všetky uvedené zlepšenia dosiahlo pomocou tejto knihy viac ako pätnásť miliónov čitateľov v tridsiatich krajinách sveta.

Kniha Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí je dnes jeden z najúspešnejších medzinárodných bestsellerov všetkých čias. Dotkla sa totiž citlivého miesta a splnila očakávania mnohých ľudí. Nebola však len akousi módnou vlnou rokov prichádzajúcich po veľkej hospodárskej kríze, čo dokazuje jej neustály a pokračujúci predaj až do osemdesiatych rokov, teda počas takmer päťdesiatich rokov.

„Ja osobne som spovedal nespočetné množstvo úspešných ľudí. Niektorí boli dokonca svetovo známi, ako napríklad vynálezcovia Marconi a Edison, politickí vodcovia, ako Franklin D. Roosevelt a James Farley, obchodníci, ako Owen D. Young, filmové hviezdy, ako Clark Gable a Mary Pickfordová, a objavitelia, ako Martin Johnson. Snažil som sa objaviť, aké praktiky používali v medziľudských vzťahoch,“ prezrádza Dale Carnegie.

Milan Buno, knižný publicista