Financial Times sú bibliou burzových maklérov

  

Pred 130 rokmi, 13. februára 1888, vyšlo prvé číslo britského denníka Financial Times (FT; predtým vychádzal od 9. januára 1888 ako London Financial Guide). Od januára 1893 začal vychádzať na lososovom papieri, aby sa odlíšil od staršej a rešpektovanejšej konkurencie, Financial News.

FT založili James Sheridan a Horatio Bottomley. V roku 1945 sa denník zlúčil so svojím najväčším konkurentom - novinami Financial News. V roku 1957 ho kúpila spoločnosť Pearson PLC. Denník sa potom začal pretvárať a rástol predovšetkým v 70. rokoch 20. storočia. V roku 1979 bola vytlačená prvá európska verzia novín. Od roku 2015 je vlastníkom denníka japonská spoločnosť Nikkei.

FT sa tlačí vo dvadsiatke miest s piatimi medzinárodnými edíciami, ktoré pokrývajú Britániu, kontinentálnu Európu, Afriku, Severnú Ameriku, Áziu a Blízky Východ. Okrem angličtiny si možno FT prečítať v nemčine či v čínštine. Denník má náklad cez 230.000 výtlačkov, zamestnáva takmer 500 novinárov vo viac ako 50 miestach po svete. Denne si ho prečíta v priemere 2,2 milióna ľudí na svete.

Obsah FT je zložený z dvoch častí. Prvá sekcia obsahuje domáce a medzinárodné spravodajstvo, komentáre redakcie a redaktorov a názory svetových politikov, akademikov a komentátorov. Druhú sekciu novín predstavujú finančné dáta a spravodajstvo o spoločnostiach a trhoch.