Attila Végh sa sťažuje, že po podpore Pellegriniho prišiel o sponzora (VIDEO)

Attila Végh sa sťažuje, že po podpore Pellegriniho prišiel o sponzora (VIDEO) Foto: Facebook Attila Végh

Do prezidentskej kampane sa zapojil aj zápasník Attila Végh, ktorý na svojich sociálnych sieťach promoval Petra Pellegriniho. Politická podpora neostala bez následkov. S Attilom ukončila spoluprácu známa automobilka, ktorá vyžaduje od komerčných partnerov apolitickosť, na čo sa zápasník posťažoval na sociálnej sieti. Považuje to za obmedzenie slobody slova, pričom zverejnil komunikáciu svojho manažéra a zástupkyne PR spoločnosti.

„Vo svetle aktuálnych udalostí sa s Vami potrebujem podeliť o skúsenosť, ktorá vo mne vzbudila pocit, že komunizmus sa vrátil… Dnes som obdržal email, ktorým má istá komerčná značka “trestá” za to ze som slobodne prejavil pri voľbe prezidenta svoj súkromný politický názor a presvedčenie v domnienke, že žijeme v krajine kde sa to slobodne prejaviť môže…,“ sťažuje sa Végh a pokračuje: Žiaľ, realita je zrejme taká, že pokiaľ máte a nedajbože prejavíte svoj názor verejne, môže sa stať, že prídete o partnerstvo, možno biznis a možno nás neskôr budú za názor aj zatvárať… Osobne ma zaujíma, či sa v nasledujúcich dňoch bude táto značka pýtať svojich zákazníkov pri zakúpení ich produktu koho volili, alebo im peniaze od voličov inej strany až tak nesmrdia…“

Végh zverejnil komunikáciu medzi svojim manažérom a zástupkyňou spoločnosti.

Požiadali sme o oficiálne stanovisko spoločnosti Renault na Slovensku, zatiaľ na naše otázky nereagovala. 

Odporúčame aj: Rytmus neuniesol zodpovednosť za návštevu na Úrade vlády a primitívne podhodil novinára davu

„Francúzska firma má takto nastavené pravidlá. Veľká nevôľa sa zniesla na Attilku. Čo by sa dalo ustáť. Ale budem úprimná, nie aj keď náš celý tím ľudí sme na opačnej strane. My, naši najbližší, naše bubliny. Za toto sa ja neviem postaviť. Lebo z môjho pohľadu nejde o rešpekt voči inému názoru. Ale podporu strany, ktorá klame a je krivá,“ napísala podľa Végha v odpovedi jeho manažérovi zástupkyňa spoločnosti. 

Je bežné, že pri komerčných spoluprácach spoločnosti vyžadujú apolitickosť a je ich právo ukončiť spoluprácu, ak apolitickosť nie je dodržaná. Pellegriniho podporili aj Zuzana Plačková, Patrik Vrbovský Rytmus, Jasmina Alagič, Dominika Cibulková. Známe osobnosti šoubiznisu mal medzi podporovateľmi aj Ivan Korčok.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame