HEINEKEN Slovensko má nového generálneho riaditeľa

HEINEKEN Slovensko má nového generálneho riaditeľa Foto: HEINEKEN Slovensko

Po necelých piatich rokoch sa mení vedenie spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Od 1. júla vystriedal Reného Kruijta na mieste generálneho riaditeľa jeho nástupca z Portugalska, Luis Prata. V jeho kompetencii bude viesť spoločnosť HEINEKEN Slovensko v jej transformácii, posilňovať portfólio značiek a vedúcu pozíciu na trhu, ale aj pokračovať v implementácii stratégie HEINEKEN Evergreen, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Luis Prata prichádza na čelo HEINEKEN Slovensko s 30-ročnými skúsenosťami z FMCG segmentu. V spoločnosti HEINEKEN pôsobí od roku 2010 a od roku 2019 viedol jamajský pivovar Red Stripe počas obdobia jeho transformácie.

René Kruijt odchádza zo spoločnosti HEINEKEN po 38 rokoch. V spoločnosti HEINEKEN pôsobil od roku 1985 v Holandsku a na viacerých exportných trhoch v Afrike. Na Slovensku pôsobil prvýkrát od roku 2001 ako obchodný riaditeľ, kedy prispel k vybudovaniu siete veľkoobchodných partnerov a profesionálneho tímu pre kľúčových zákazníkov so starostlivosťou o rastúce medzinárodné obchodné reťazce. Po 3 rokoch na Slovensku, od roku 2004 do 2018, pôsobil v Rwande, Egypte, Suriname a Kongu. Na Slovensko sa opäť vrátil začiatkom roka 2019 odkedy viedol slovenskú pobočku a prispel k posunu v oblasti ľudských zdrojov a bezpečnosti ako aj agendy, ktorá súvisí s budovaním spolupráce v krajinách V3 (Slovensko, Česko, Maďarsko).

"S príchodom Luisa Pratu sa očakáva nový impulz a smerovanie spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Jeho bohaté skúsenosti a odbornosť v oblasti pivovarníctva sľubujú vytvorenie nových príležitostí a rastu na slovenskom trhu. Spoločnosť sa teší na novú éru pod vedením talentovaného a skúseného medzinárodného lídra, ktorý prinesie nové perspektívy a bude ďalej stavať na úspechoch spoločnosti," informuje spoločnosť.