Louis Vuitton sťahuje letné modely pripomínajúce Michaela Jacksona (VIDEO)

Louis Vuitton sťahuje letné modely pripomínajúce Michaela Jacksona (VIDEO) Foto: Luis Vuitton

Francúzska módna značka Louis Vuitton stiahne zo svojej letnej pánskej kolekcie všetky modely, ktoré mali byť poctou zosnulému popovému spevákovi Michaelovi Jacsonovi.

 

Firma sa k tomuto kroku rozhodla po odvysielaní dokumentu Leaving Neverland (Odchod z Neverlandu), v ktorom dvaja Jacksonovi niekdajší blízki priatelia otvorene porozprávali o tom, že ich kráľ popu ako deti dlhé roky sexuálne zneužíval, informovala agentúra Reuters.

Kolekciu pánskej módy, v ktorej sa Jackson objavil napríklad v podobe potlačí na tričkách, predstavil Louis Vuitton počas januárového týždňa módy v Paríži. Modely mali doraziť do obchodov v júni, hovorca módneho domu ale teraz uviedol, že odevné kúsky odkazujúce na Jacksona sa predávať nebudú.

"Som si vedomý toho, že vo svetle toho dokumentu vzbudila prehliadka emotívne reakcie. Úplne odsudzujem akúkoľvek formu zneužívania detí, násilie a porušovanie akýchkoľvek ľudských práv," uviedol vo vyhlásení autor kolekcie, návrhár Virgil Abloh. Jeho cieľom vraj bolo ukázať Jacksona ako svojho druhu popkultúrnu ikonu, a zdôraznil, že v čase navrhovaní o chystanom dokumente nič nevedel.

Dvojdielny dokument Leaving Neverland režiséra Dana Reeda uviedla televízna stanica HBO tento mesiac. Niekdajší Jacksonovi priatelia Wade Robson a James Safechuck v ňom sugestívne rozprávajú o svojom blízkom vzťahu so spevákom a podrobne opisujú, ako ich ako deti roky zneužíval. Snímka vzbudil pobúrené reakcie, mnoho Jacksonových fanúšikov ale speváka obhajuje a tvrdí, že obaja muži teraz účelovo klamú; pri jednom z procesov za Jacksonovho života vypovedali v jeho prospech. Televíznu stanicu už zažalovali správcovia pozostalosti po popovej hviezde.