Orange prináša pevný internet využívajúci 5G sieť s kybernetickou ochranou

Orange prináša pevný internet využívajúci 5G sieť s kybernetickou ochranou Foto: Orange

Orange Slovensko prdstavil Internet pre firmy cez 5G, ktorý je vhodnou voľbou hlavne v oblastiach, kde nie je k dispozícii optické pripojenie. Po úspešnej testovacej prevádzke, ktorá začala 14. decembra 2023, je služba cez túto sieť teraz dostupná pre firemných zákazníkov, oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

Internet pre firmy cez 5G sieť umožňuje firmám efektívne pracovať s vysokou prenosovou rýchlosťou a nízkou latenciou. Je ho možné využiť ako primárne, tak aj záložné pripojenie. Medzi jeho významné benefity patrí podľa Orange kybernetická bezpečnosť a to, že je možné ho zriadiť prakticky kdekoľvek, keďže pre jeho fungovanie Orange využíva nielen 5G sieť, ale napríklad aj optické pripojenie či 60GHz mikrovlnné pripojenie.

„Počty DDoS útokov sú v tisíckach týždenne. Nie je zriedkavé, že ich evidujeme aj 5000 týždenne. Je teda zrejmé, že kybernetické hrozby sú neustálym a rastúcim problémom pre podnikateľskú komunitu. Tieto útoky môžu mať devastujúce následky, vrátane výpadkov internetového pripojenia, ktoré môžu navýšiť stratu firmy až tak, že spôsobia jej platobnú neschopnosť. Naše štatistiky navyše ukazujú, že tieto útoky sa týkajú hlavne malých a stredných podnikov,“ hovorí Katarína Boledovičová, riaditeľka oddelenia pre firemných zákazníkov a zákaznícku skúsenosť.

Orange má aj ďalšiu doplnkovú službu Online ochrana, ktorá poskytuje komplexnú ochranu pred spamom, vírusmi a phishingovými podvodmi.