Austrália pokutovala sieť X v súvislosti so šírením sexuálneho obsahu

Austrália pokutovala sieť X v súvislosti so šírením sexuálneho obsahu Reprofoto: Fox News

Austrália vymerala americkej internetovej sieti X pokutu 610.500 austrálskych dolárov za to, že platforma neposkytla dostatočné informácie o tom, ako bojuje proti šíreniu materiálov obsahujúcich sexuálne zneužívanie detí. Informujú o tom tlačové agentúry.

Austrálsky úrad pre bezpečnosť internetu uviedol, že spoločnosť X a internetová firma Google adekvátne nezodpovedali jeho otázky ohľadom boja proti šíreniu materiálov obsahujúcich sexuálne zneužívanie detí. Dodal, že spoločnosti Google zatiaľ zaslala iba oficiálne varovanie. Pochybenia zo strany spoločnosti X boli podľa úradu závažnejšie, pretože firma na niektoré otázky vôbec neodpovedala.

Sieť X zhruba pred rokom kúpil za 44 miliárd dolárov miliardár Elon Musk. Podnik odvtedy prešiel rozsiahlymi zmenami, ktoré sa týkali aj systému regulácie obsahu. Musk prepustil väčšinu zamestnancov podniku, vrátane ľudí zodpovedných za odstraňovanie problematického obsahu, a obnovil účty, ktoré boli predtým zablokované napríklad kvôli nenávistným prejavom.

Musk, ktorý je tiež výkonným riaditeľom automobilky Tesla, je v súčasnosti najbohatším človekom na svete. Podľa indexu miliardárov, ktorý zostavuje agentúra Bloomberg, dosahuje aktuálna hodnota jeho majetku 232 miliárd dolárov.