Kotlebovci majú problém. YouTube im teraz pred voľbami zrušil účet (FOTO)

Kotlebovci majú problém. YouTube im teraz pred voľbami zrušil účet (FOTO) Ilustr. foto: FB ĽSNS

Ja pár týždňov do volieb a Kotlebovci - ĽSNS prišli o jednu z hlavných komunikačných platforiem. Spoločnosť Google im zrušila kanál na videoplatforme YouTube.

„Tento účet bol zrušený z dôvodu porušenia zmluvných podmienok služby YouTube,“ píše sa na ich kanály, na ktorom mali viac ako 730 videí, 26 tisíc odberateľov a videá z tohto YouTube kanálu zdieľali na svojom webe aj na ďalších sociálnych sieťach. Posledné video je z 24. augusta.


Kotlebovci prišli o svoj účet už aj v minulosti, keďže nájsť porušenie pravidiel sociálnej site u nich nie je náročné, vzhľadom na ich homofóbne, rasistické, extrémistické a dezinformačné ladenie.

 

„Nový kanál bol vytvorený po predchádzajúcom zrušení pôvodného kanála. Používatelia, ktorým bol v minulosti zrušený kanál, nesmú na YouTube používať, vlastniť ani vytvárať iné kanály. Takéto nové kanály môžeme úplne zrušiť, najmä pokiaľ na nich dochádza k opätovnému nahrávaniu videí. Pravidlá služby YouTube platia pre všetkých,“ povedala riaditeľka pre komunikáciu spoločnosti Google pre Českú republiku a Slovensko Alžbeta Houzarová pre Živé.sk.

V polovičke júna prišli o svoje účty aj Milan Mazurek či Kulturblog.