Markíza pre UEFA EURO 2024 vyčlenila priestor na Markíze, Dajto aj Voyo

Markíza pre UEFA EURO 2024 vyčlenila priestor na Markíze, Dajto aj Voyo

O približne dva mesiace sa rozohrá na obrazovkách skupiny Markíza Majstrovstvá Európy vo futbale - UEFA EURO 2024, ktoré prinesie skupina Markíza na platformách Markíza a Dajto a streamovacej službe Voyo, a to aj vrátane zápasov slovenskej reprezentácie, zaujímavých sprievodných programov.

Potrvá štyri týždne od 14. júna a vyvrcholí finálovým zápasom 14. júla 2024. Dejiskom šampionátu je Nemecko a súboje o víťaznú trofej sa uskutočnia v desiatich mestách. Atmosférou majstrovstiev už o niekoľko týždňov ožijú štadióny v Berlíne, Dortmunde, Düsseldorfe, Frankfurte nad Mohanom, Gelsenkirchene, Hamburgu, Kolíne nad Rýnom, Lipsku, Mníchove a Stuttgarte. Otvárací zápas domácej reprezentácie odštartuje v Allianz Aréne v Mníchove a korunovácia nového európskeho futbalového šampióna sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne.

Podľa zaužívaného herného systému záverečného turnaja odohrajú najprv tímy zápasy proti všetkým súperom v základnej skupine a dvaja najlepší v každej zo šiestich skupín postúpia do osemfinále, kde ich doplnia štyria najlepší z tretích miest. Nasledovať bude vyraďovací play-off systém, počnúc osemfinále s najlepšími 16 tímami, ďalej štvrťfinále, semifinále a finále.

Reprezentácia Slovenska sa na európskom kontinentálnom šampionáte UEFA EURO 2024 zúčastní po tretíkrát za sebou. Slovensko sa najlepšie umiestnilo pri svojom premiérovom štarte na turnaji v roku 2016, keď sa náš tím prebojoval do osemfinále. Futbalistov Slovenska čaká na tohtoročnom šampionáte prvý zápas majstrovstiev 17. júna 2024 vo Frankfurte nad Mohanom, kde sa predstavia v súboji proti výberu Belgicka.

Markíza postupne predstaví všetky detaily a prekvapenia, ktoré má pre divákov pri príležitosti šampionátu pripravené. "Diváci Markízy, Dajto a Voyo si budú môcť vychutnať všetkých 51 zápasov šampionátu, chýbať nebude ani nové zápasové štúdio s expertmi z radov bývalých slovenských reprezentantov, analýzy či reportáže priamo z dejiska vo viacerých televíznych programoch, ako aj ďalšie exkluzívne programy," infoormuje Markíza v tlačovej správe.

Už v týchto dňoch môžu diváci televízie Dajto sledovať každú sobotu po 9.00 hod. reláciu UEFA EURO 2024: Magazín, ktorá prináša informácie, reportáže a zaujímavosti týkajúce sa Majstrovstiev Európy vo futbale.