Babiš sa rozchádza s manželkou Monikou, na sociálnej sieti zverejnil dôvod (FOTO)

Babiš sa rozchádza s manželkou Monikou, na sociálnej sieti zverejnil dôvod (FOTO) Foto: Instagram Andrej Babiš

Bývalý český premiér Andrej Babiš na svojom instagrame oznámil rozchod s manželkou Monikou po zhruba 30 rokoch vzťahu a siedmich rokoch manželstva.

 Spoločne majú dve deti – dcéru Vivien a syna Frederika. Babiš je ženatý druhýkrát, jeho prvou manželkou bola Beata rodená Adamovičová. Majetok bývalého premiéra podľa časopisu Forbes je 3,5 miliardy dolárov, čo z neho robí siedmeho najbohatšieho Čecha.

"Po tridsiatich spoločných rokoch plných vzostupov, pádov a nezabudnuteľných zážitkov sme sa s Monikou rozhodli, že naše cesty sa teraz rozdeľujú. Ako rodičia dvoch úžasných dospelých detí si najviac prajeme zachovať rodinnú harmóniu. Ďakujeme vám za pochopenie a žiadame o zachovanie súkromia. Naše rodinné väzby zostávajú pevné, a aj keď sa naše osobné cesty menia, naša láska a rešpekt k sebe ak našim deťom zostávajú rovnaké," napísal na instagrame Babiš.

Babiš sa s dlhoročnou partnerkou Monikou, ktorá vtedy už pouívala dlhší čas priezvisko Babišová, oženil na Čapím hniezde v júli 2017. Svadbe sa pod holým nebom prizeralo 200 hostí.

Monika Babišová sprevádzala expremiéra na niektorých pracovných cestách. Navštívila s ním napríklad Spojené štáty, Izrael či Francúzsko. Svojho manžela podporovala pri jeho minuloročnej prezidentskej kandidatúre, polícia sa ale vtedy tiež zaoberala tým, že dostala výhražný list s nábojom. Policajti prípad objasnili, vec kvalifikovanú ako nebezpečné vyhrážanie odložili, pretože podozrivý zomrel. Náboj podľa polície nebol ostrý.

Majetok bývalého premiéra podľa časopisu Forbes sa odhaduje na 3,5 miliardy dolárov, je tak siedmym najbohatším Čechom. V medzinárodnom porovnaní sa Babiš po poklese hodnoty majetku o 600 miliónov dolárov prepadol tento rok medziročne o 241 miest na 920. priečku. Šéfovi opozičného hnutia ÁNO plynú cez zverenské fondy príjmy z koncernu Agrofert, ktorý predtým vlastnil priamo.