O2 prináša zvýšenú ochranu siete prostredníctvom služby O2 Security

O2 prináša zvýšenú ochranu siete prostredníctvom služby O2 Security

Falošné web stránky, podvodné správy či škodlivé reklamy. Na internete je množstvo hrozieb, ktoré sa z užívateľov smartfónov pokúšajú vytiahnuť citlivé údaje, peniaze alebo šíria nebezpečné vírusy. Útočníci sa neustále zdokonaľujú, preto je čím ďalej ťažšie odhaliť, že ide o podvod.

„Sieť O2 je bezpečnou zónou, v ktorej sa zákazníci môžu bez obáv pripájať do mailových schránok, e-shopov, internet bankingu či komunikácie so štátom. Zvýšená ochrana prostredníctvom služby O2 Security predstavuje nadstavbu, ktorá zákazníkov chráni pred podozrivými aktivitami, ako sú napríklad falošné stránky bánk a e-shopov, vírusy a malvéry, phishing či ovládnutie zariadenia cudzou osobou, tzv. botnet,“ priblížil Martin Nemček, Product Owner O2 Paušálu.

Výhodou služby O2 Security je, že nie je potrebné nič inštalovať, lebo funguje priamo na sieti, vďaka čomu nezaťažuje výkon telefónu. Užívateľ po pripojení sa cez mobilné dáta v sieti O2 môže surfovať po internete a používať aplikácie bez rizika.

Vďaka O2 Security má užívateľ možnosť zablokovať prístup na stránky s vybraným nevhodným obsahom a vytvoriť si vlastný zoznam zablokovaných a povolených webových stránok.

Služba tiež blokuje nebezpečné webstránky, aby sa užívateľ nestal obeťou phishingu (nebezpečné odkazy v podvodných e-mailoch či SMS), malvéru (škodlivé softvéry), či botnetu (ovládnutie zariadenia cudzou osobnou). Zákazník tiež získava ochranu pred falošnými stránkami bánk a e-shopov, ktoré chcú zneužiť či ukradnúť platobné alebo osobné údaje.

O2 Security si zákazník môže vyskúšať na 1 mesiac zadarmo. Pred koncom bezplatného obdobia zákazník dostane upozornenie SMS správou a e-mailom. Ak si službu ponechá, po skončení bezplatného obdobia sa mu automaticky aktivuje mesačný poplatok 1 euro.
Službu môžu využívať zákazníci, ktorí využívajú služby O2 Paušál (Základný, Pohodový, Bezstarostný), O2 Dátovka a O2 Fér s platbou na faktúru. O2 Security nebude možné aktivovať k programom O2 Voľnosť, O2 Internet vzduchom a O2 Internet optikou.