Print this page

Markíza prináša nový komediálny krimiseriál Výnimočná Nikol s Táňou Pauhofovou (VIDEO)

Markíza na jeseň 2022 zaradí do vysielania seriálovú novinku s názvom Výnimočná Nikol, ktorá v sebe spája kriminálny a komediálny žáner. V hlavnej úlohe nového 8-dielneho seriálu sa divákom predstaví Táňa Pauhofová.

„Dostala som možnosť obrovskej hereckej výzvy, zároveň ma lákal formát - osem častí, poctivé remeslo na všetkých frontoch a u nás nie opozeraný žáner. A čerešničkou na torte bolo angažovanie režisérky Marty Ferencovej, ktorá má moju plnú dôveru,“ pochvaľuje si Táňa Pauhofová.

V seriáli HIP stvárňuje Nikol Tichú, slobodnú matku troch detí, ktorá sa riadi heslom „čo na srdci, to na jazyku“, čo ju zaťahuje do veľkého množstva konfliktných, ale aj komických situácií. Z obyčajnej upratovačky stane netradičnou posilou slovenskej polície.



„Dúfam, že si diváci Nikol zamilujú rovnako, ako ja. Aj keď je divá, niekedy až neznesiteľná, drzá, tvrdá, svojská, absolútne vybočujúca z priemeru a normálu, každému lezie na nervy. Život ju oplieskal, obdaril brutálnym IQ a sama to má so sebou pomerne ťažké. Ale zariadila sa, bojuje, je odvážna, vnútri citlivá a empatická, vyzerá ako kolotočiar - ale je vlastne úplne perfektná,“ zhodnotila Táňa Pauhofová.

Pauhofovej hereckým partnerom bude Kamil Mikulčík, predstaviteľ vyšetrovateľa Adama Kadleca. Mrkíza v seriáli obsadila aj Michaelu Majerníkovú, Pavla Šimuna, či Dominiku Morávkovú.

Výnimočná Nikol je slovenskou adaptáciou francúzskeho seriálu HPI – Haut Potentiel Intellectuel. Kreatívnou producentkou a scenáristkou je Evita Twardzik.