CNN plánuje spustiť streamovaciu službu CNN +

CNN plánuje spustiť streamovaciu službu CNN + Ilustr. foto: Facebook CNN

Spravodajská stanica CNN plánuje spustiť novú streamovaciu službu, ktorá sa bude volať CNN +. Informuje o tom dnes denník The Wall Street Journal (WSJ) s odvolaním sa na svoje zdroje.

Rozhodnutie prichádza vo chvíli, keď sa materská firma WarnerMedia pripravuje na spojenie s Discovery. Vznikne tak samostatný mediálny podnik, ktorý bude schopný konkurovať aj firmám Netflix a Walt Disney. Dohoda by mala byť dokončená na budúci rok.

CNN + má ponúknuť nové relácie s hlavnými moderátormi spravodajskej televízie, ktoré však budú oddelené od relácií vysielaných na hlavnom kanáli CNN.

Svoje streamovacie služby nedávno spustili tiež konkurenčné stanice, pretože diváci sa stále viac odkláňajú od tradičnej televízie. V roku 2018 Fox News spustila Fox Nation, streamovaciu stanicu, ktorá ponúka spravodajstvo a názory. Vlani debutovala služba Peacock patriaca NBCUniversal, ktorá zahŕňa spravodajstvo.

Podľa zdroja denníka The Wall Street Journal chce CNN svoju streamovaciu službu vytvoriť tak, aby mala originálne relácie, ktoré budú oddelené od jej spravodajskej televízie. CNN plánuje najať stovky producentov, prispievateľov a vývojárov, dodali zdroje. CNN + tiež bude samostatná aplikácia, oddelená od ďalších streamovacích služieb WarnerMedia, ako je HBO Max.