Kráľovná Alžbeta: Nebuďte sebeckí, nechajte sa očkovať proti covidu (VIDEO)

Kráľovná Alžbeta: Nebuďte sebeckí, nechajte sa očkovať proti covidu (VIDEO) Reprofoto youtube The Telegraph

Britská kráľovná Alžbeta II. vyzvala vo videu spoluobčanov, aby sa nechali zaočkovať proti covidu-19. Je to podľa nej rýchle, bezbolestné a tí, ktorí váhajú, by mali predovšetkým myslieť na ostatných. Alžbetu, ktoré má 94 rokov, aj jej 99-ročného manžela princa Philipa, naočkoval prvou dávkou vakcíny rodinný lekár už v januári.

 

"Keď ste očkovaní, máte pocit istoty, že ste chránení, čo považujem za veľmi dôležité. Navyše som osobne zistila, že to vôbec nebolí. (...) Bolo to veľmi rýchle a dostala som množstvo listov od ľudí, ktorých veľmi prekvapilo, aké ľahké bolo nechať sa očkovať," uviedla kráľovná Alžbeta vo videu.

Približne 67-miliónová Británia už zaočkovala prvou dávkou vakcíny takmer 18,7 miliónov obyvateľov, druhú dávku dostalo 700.000 ľudí. Britský námestník pre očkovanie tento týždeň uviedol, že 11 až 15 percent Britov s očkovaním stále váha, najčastejšie ide o príslušníkov etnických menšín alebo zástancov konšpiračných teórií, pripomína Reuters. Očkovaciu kampaň podporili aj známe osobnosti, napríklad spevák Elton John alebo herec Michael Caine.